Ανθυπαστυνόμος βοηθούσε συμμορία

Χτυπούσε σπίτια *Πώς δρούσε το κύκλωμα

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2021 9:35

ΑΘΗΝΑ
Πάνω από 330.000 ευρώ, φέρεται να αποκόμισαν τα μέλη της συμμορίας που πραγματοποιούσε διαρρήξεις σε Αττική, Βοιωτία, Χαλκίδα, Λαμία, Αγρίνιο, Πρέβεζα και Αχαΐα.


Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα μέλη της οργάνωσης είχε αποκτήσει σχέσεις με αστυνομικούς και μάλιστα όπως αναφέρεται στη δικογραφία, σε υπηρεσίες «κλειδιά». Με αυτόν τον τρόπο, κατάφερνε να ενημερώνεται αν τα οχήματα τα οποία χρησιμοποιούσε η οργάνωση – και συνεχώς ανανέωνε –απασχολούσαν τις διωκτικές αρχές.
Μάλιστα ο οδηγός του εκάστοτε οχήματος διαφυγής, βρισκόταν σε διαρκή ετοιμότητα, έξω από τα σπίτια στα οποία είχαν εισβάλει οι συνεργοί του, προκειμένου να διασφαλίσει την άμεση απομάκρυνσή τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η προσαγωγή του Σ.Δ., ο οποίος χρησιμοποιούσε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του συγκατηγορούμενου του Ιρακινού G.S.Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε χρησιμοποιηθεί σε κλοπή στην περιοχή της Ηλιούπολης.
Πως βοηθούσε ο Ανθυπαστυνόμος
Ο Ιρακινός, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, επικοινώνησε με τον Ανθυπαστυνόμο Α.Φ., που υπηρετούσε σε τμήμα Ασφαλείας στα Βόρεια, με στόχο να τον ενημερώσει αν το αυτοκίνητο «απασχολούσε», με τον αστυνομικό να τον ενημερώνει, πως δεν «απασχολεί». Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, ήταν εκείνος ο οποίος για λογαριασμό της οργάνωσης, αναζητούσε στο σύστημα της Αστυνομίας, συγκεκριμένες πινακίδες οχημάτων, τα οποία τους ενδιέφεραν και μάλιστα στη δικογραφία περιλαμβάνονται σχετικά υπηρεσιακά έγγραφα στα οποία αναγράφονται όλες οι αναζητήσεις στις οποίες είχε προβεί.
O Ιρακινός, κατά τις συνομιλίες που είχε με άλλα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσε λέξεις όπως: «Διοικητής», «Μεγάλος», κ.α. , δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι διατηρούσε σχέσεις με «υψηλόβαθμα» στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, δεν προκύπτει εμπλοκή άλλων αστυνομικών, μέχρι στιγμής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1