Χρειάζεται σοβαρό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα

Ανέφερε ο Ν. Ανδρουλάκης κατά την επίσκεψή του στο Αίγιο

Δημοσίευση: 01 Απρ 2022 10:55

ΑΘΗΝΑ
Από την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών ξεκίνησε τη διήμερη επίσκεψη στην Αχαΐα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Τον κ. Ανδρουλάκη υποδέχθηκε η διοίκηση του συνεταιρισμού και στη σύσκεψη που ακολούθησε τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα με κυρίαρχο αυτό του κόστους παραγωγής όπως πλέον διαμορφώνεται μετά το ράλι τιμών σε ενέργεια και λιπάσματα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας ώστε να μην πληγεί στρατηγικά, σημειώνοντας: «Εδώ χρειάζεται ένα σοβαρό σχέδιο από την κυβέρνηση όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες» και επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του, όπως μεταξύ άλλων την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει μακροπρόθεσμη στρατηγική για την μείωση του ενεργειακού κόστους όπως συμβαίνει σε άλλα κράτη, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Διαχέουν το κόστος τής ενεργειακής μετάβασης δίνοντας τη δυνατότητα να παράγουν οι μεταποιητές, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας που χρειάζονται, δηλαδή ενεργειακές κοινότητες. Στην Ελλάδα αυτό δυστυχώς δεν προχωρά με τους ρυθμούς που θα έπρεπε διότι το δίκτυο είναι χαμηλής διασυνδεσιμότητας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass