Και εγένετο Πράσινη Αριστερά

Με τη συνένωση τριών κομμάτων της Aριστεράς και της Οικολογίας - Ποιοι μετέχουν στο Συντονιστικό

Δημοσίευση: 11 Απρ 2022 9:12

ΑΘΗΝΑ
Νέες διεργασίες στον οικολογικό χώρο και τα μικρότερα αριστερά κόμματα με την ανακοίνωση συνεργασίας τριών κομμάτων καθώς συστάθηκε και επίσημα το Συντονιστικό Όργανο της Πράσινης Αριστεράς – Πράσινου Κινήματος – Σοσιαλιστικής Προοπτικής.


Η συνεργασία των κομμάτων της Πράσινης Αριστεράς, του Πράσινου Κινήματος και της Σοσιαλιστικής Προοπτικής, επιδιώκει να εκφράσει τον κατακερματισμένο πράσινο χώρο αλλά και ανένταχτων της ανανεωτικής αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας. Θρασύμβουλος Φωτεινός (Πράσινη Αριστερά), Κώστας Καλογράνης (Πράσινο Κίνημα) και Γρηγόρης Ζαρωδιάδης (Σοσιαλιστική Προοπτική) προχώρησαν σε μία προγραμματική συμφωνία για κοινή εκλογική κάθοδο. Ξεχωρίζουν στη νέα δομή που ανακοινώθηκε τα ονόματα των Νίκου Καραμπάση που αποχώρησε από το ΜέΡΑ 25, του Δημοσιογράφου Χρήστου Χαλαζιά, Θέμη Δημητρακόπουλου που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι επικεφαλής των τριών κομμάτων που ενώνουν τις δυνάμεις τους κκ. Θ. Φωτεινός/Πράσινη Αριστερά, Κ. Καλογράνης/Πράσινο Κίνημα και Γ. Ζαρωτιάδης/Σοσιαλιστική Προοπτική, τόνισαν σε τοποθετήσεις τους σε συνέντευξη Τύπου που έγινε πριν λίγες μέρες, την απόλυτη ανάγκη συνεχούς διαλόγου και συνεργασιών με στόχο την εξάπλωση του κοινού πολιτικού σχεδίου τους και την εκπροσώπηση της Δημοκρατικής, Κοινωνικής, Πράσινης, Αριστερής, Σοσιαλιστικής έκφρασης στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Επίσης έθεσαν ως άμεσο στόχο τη δημιουργία κοινών ομάδων σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και την επεξεργασία και κατάρτιση τοπικών προτάσεων καθώς και τα τρία κόμματα έχουν στις τάξεις τους εκλεγμένους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους ανά την Ελλάδα. Ο νέος σχηματισμός μάλιστα ξεκίνησε και καμπάνια εγγραφής νέων μελών.
Συγκεκριμένα ως προς τα οργανωτικά δημιουργήθηκαν τα εξής:
Οργανωτικό Κέντρο:
Παντελής Μαστρογιάννης, Ηλίας Μηλιώτης, Άγγελος Νταβίας, Κατερίνα Νταλαμπίρα, Λάμπρος Σπάθης, Δημήτρης Τεμουρτζίδης,
Γραφείο Τύπου:
Νίκος Καραμπάσης, Πέτρος Κουβάτσος, Θεόφιλος Κωτσίδης, Χρυσάνθη Μπεκιάρη, Δημήτρης Σούρδης, Όμηρος Ταχμαζίδης,
Επιτροπή Προγράμματος:
Νίκος Δαμιανάκης, Θέμης Δημητρακόπουλος, Γιώργος Κουμαντάκης, Άγγελος Μπλιζιώτης, Άρης Ντάσιος, Ειρήνη Οζούνη, Χρήστος Χαλαζιάς.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι δράσεις της συνεργασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass