Μητσοτάκης: Εκλογές τέλος τετραετίας

Δεν έχω αποφασίσει ακόμη ημερομηνία * Θα στηρίξουμε συνεπείς δανειολήπτες, δήλωσε από την Πάτρα

Δημοσίευση: 24 Νοε 2022 9:50

ΑΘΗΝΑ


Η κυβέρνηση αυτή υπερηφανεύεται, πιστεύω δικαιολογημένα, ότι είναι συνεπής στις εξαγγελίες της και όποτε για οποιονδήποτε λόγο συναντάμε δυσκολίες και καθυστερήσεις, έχουμε το θάρρος αυτές να τις αναγνωρίζουμε και να επιδιώκουμε να τις διορθώνουμε» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε εκπροσώπους των περιφερειακών μέσων, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ο πρωθυπουργός μίλησε για το αναπτυξιακό σχέδιο που ανακοινώθηκε για την Πάτρα, την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα.
Όπως πρόσθεσε, «παρουσιάσαμε αναλυτικά το αναπτυξιακό μας όραμα, που είναι ένα συνεκτικό και κοστολογημένο σχέδιο στο οποίο συμπεριλαμβάνονται παραπάνω από 80 έργα, όπως μεγάλα έργα υποδομής με έντονο αναπτυξιακό πρόσημο, αλλά έχουν μία μεγάλη κοινωνική διάσταση». Συνολικά, όπως επισήμανε, «συγκροτούν το σχέδιό μας για μία Πάτρα που αξίζει να είναι η δυτική πύλη της πατρίδας μας προς την Ευρώπη».
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Απαντώντας σε ερώτηση για τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η χώρα είναι δέσμια ενός εκλογικού νόμου, της απλής αναλογικής, ο οποίος έχει παρά πολλά μειονεκτήματα που δημιουργεί ουσιαστικά προβλήματα κυβερνησιμότητας και ναρκοθετεί την πολιτική σταθερότητα». Ταυτόχρονα είπε ότι «εγώ δεν βλέπω δύο εκλογές αλλά σκέπτομαι τις εθνικές εκλογές όποτε γίνουν στο τέλος της τετραετίας, χωρίς να έχω αποφασίσει ποιά θα είναι η ακριβής ημερομηνία».
Ακόμη ανέφερε ότι «το τι θα γίνει μετά τις ενδεχόμενες δεύτερες εκλογές είναι πολύ νωρίς ακόμη να το συζητήσουμε, αν και δεν έχω κρύψει ότι ο στόχος της ΝΔ είναι να υπάρχει αυτοδυναμία μετά τις δεύτερες εκλογές και αυτός ο στόχος είναι εφικτός».
Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε, «εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευσή μου να εξαντλήσω την τετραετία». Σε αυτό το σημείο κατηγόρησε κυρίως την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «καταφεύγει στην τοξικότητα στα υποτιθέμενα σκάνδαλα σε μία ‘κίτρινη’ πολιτική αντιπαράθεση, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να το κάνει πολύ καλά».
ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ο πρωθυπουργός είπε: «Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει ένας άνθρωπος το σπίτι του σε πλειστηριασμό. Κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει να αντιμετωπίζεται πιστεύω με σεβασμό και με ευαισθησία. Όμως η πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες στους πολίτες να διασώσουν τις περιουσίες τους. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις για να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και ειδικά την κύρια κατοικία τους. Οι πλειστηριασμοί παραμένουν μία μικρή εξαίρεση. Οι περισσότεροι πολίτες σπεύδουν, ρυθμίζουν και πληρώνουν και στο μέτρο των δυνατοτήτων τους είναι συνεπείς. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αναγνωρίσουμε».
Στη συνέχεια κατηγόρησε για υποκρισία τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «ήταν ο πρωθυπουργός που θέσπισε και ευνόησε νομοθετικά τις εταιρείες εξαγοράς κόκκινων δανείων και επί μερών του έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί, ενώ τότε δεν τον είδα να τρέχει και να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον τους ανθρώπους οι οποίοι έχαναν τα σπίτια τους».
Επίσης, τόνισε ότι «πράγματι τώρα αντιμετωπίζουμε ένα ζήτημα με την αύξηση του κόστους δανεισμού, για αυτό έχω ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για τους συνεπείς δανειολήπτες, ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το ζήτημα αυτό, σε συνεννόηση με τις με τις τράπεζες».
Σχετικά με τις έρευνες για την εξόρυξη υδρογοναθράκων, ο πρωθυπουργός είπε ότι «επί των δικών μας ημερών γίνονται για πρώτη φορά σοβαρές σεισμικές έρευνες για να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν πράγματι σοβαρά αποθέματα φυσικού αερίου». Όπως πρόσθεσε, «αυτές οι έρευνες αποκτούν πολύ μεγάλη σημασία τώρα, όπου η Ευρώπη αναζητά διακαώς απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, για αυτό και υπάρχει τεράστιο γεωπολιτικό ενδιαφέρον». «Είναι πολύ σημαντικό αυτό το οποίο γίνεται για τη χώρα», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «οι πρώτες ενδείξεις είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1