Η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει παιδιά που βοήθησαν επιβάτες

Καθώς και όσους συμμετείχαν στην πάνδημη αιμοδοσία

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2023 9:25

Θα απονεμηθεί το Βραβείο «Νικολάου Καρόλου» της Γ’ Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών, για πράξη ή δράση κοινωνικής αρετής και ευποιίας, στους τρεις νεαρούς και ηρωικούς επιβάτες της αμαξοστοιχίας Intercity.
Την Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 και ώρα 19.00, θα μεταδοθεί ζωντανά από τον δικτυακό τόπο της Ακαδημίας Αθηνών, η Πανηγυρική Συνεδρία για τον εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.


Θα απονεμηθεί το Βραβείο «Νικολάου Καρόλου» της Γ’ Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών, για πράξη ή δράση κοινωνικής αρετής και ευποιίας, στους τρεις νεαρούς και ηρωικούς επιβάτες της αμαξοστοιχίας Intercity κ. Ανδρέα Αλικανιώτη, κ. Μιχάλη Κλάψη και κ. Άγγελο Τσιαμούρα, οι οποίοι επιδεικνύοντας αίσθημα αλτρουισμού και αλληλεγγύης στον ύψιστο βαθμό, παρά το ότι και οι ίδιοι ήταν τραυματίες, προσέτρεξαν αυθορμήτως σε βοήθεια ανήμπορων, πολύ σοβαρότερα τραυματισμένων, συνεπιβατών τους, σώζοντάς τους κυριολεκτικώς τη ζωή κατά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, στις 28 Φεβρουαρίου 2023.
Διευκρινίζεται ότι στο πρόσωπό τους τιμώνται, αυτονοήτως, και όλοι εκείνοι οι οποίοι έπραξαν αναλόγως, αλλά δεν έγιναν, δυστυχώς, γνωστά τα ονόματά τους, καθώς και όσοι συμμετείχαν στη συγκινητική πάνδημη, επί τόπου, αιμοδοσία υπέρ των πολυτραυματιών λόγω της σιδηροδρομικής τραγωδίας, που είχαν άμεση ανάγκη μεγάλων ποσοτήτων αίματος.
Τέλος, θα ανακοινωθεί η προκήρυξη του Αριστείου των Γραμμάτων για το έτος 2024.
Τον πανηγυρικό λόγο με θέμα «Παλιγγενεσία, Γλώσσα, Διασπορά» θα εκφωνήσει ο ακαδημαϊκός κ. Αλέξανδρος Νεχαμάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass