Εξετάστηκαν από τον ΑΣΕΠ οι υποψήφιοι διοικητές

ΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2024 7:51

ΑΘΗΝΑ
Με τη συμμετοχή 1.034 υποψηφίων εκ των συνολικά 1.101 που είχαν υποβάλει αίτηση (ποσοστό συμμετοχής 93,91%), πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο η γραπτή ηλεκτρονική εξέταση για την κάλυψη των θέσεων διοικητών και υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), καθώς και διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων. Ακολουθούν οι επόμενες φάσεις της διαδικασίας, δηλαδή ο έλεγχος και η μοριοδότηση τυπικών προσόντων και η διενέργεια συνεντεύξεων, πρώτα για 21 θέσεις διοικήσεων των ΥΠΕ και στη συνέχεια για τις 152 θέσεις των διοικήσεων των νοσοκομείων.

Για σημαντική καινοτομία έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου, σε δήλωσή του με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης. Όπως εξηγεί, «είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται μια διαγωνιστική, γραπτή διαδικασία επιλογής ανώτατων στελεχών του Δημοσίου», ενώ ταυτόχρονα «το ΑΣΕΠ εφαρμόζει, για πρώτη φορά, ηλεκτρονικό διαγωνισμό χρησιμοποιώντας, αποκλειστικά, εξειδικευμένα εργαλεία διακρίβωσης δεξιοτήτων, ακολουθώντας τις διεθνείς πρακτικές στον τομέα της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού».
Ο κ. Παπαϊωάννου γνωστοποιεί ότι παράλληλα δρομολογείται και η αντίστοιχη διαδικασία για τους επικεφαλής των λοιπών φορέων του Δημοσίου, με πρώτο βήμα την έκδοση των σχετικών προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Ήδη, όπως αναφέρει, διεξάγονται οι σχετικές διαβουλεύσεις με τα κατά περίπτωση αρμόδια υπουργεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass