Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 02 Απρ 2024 8:11

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ
Eως το 2030 200 σύγχρονα αεροσκάφη
Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας προανήγγειλε χθες, κατά την επίσκεψή του στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, ότι «ως το 2030 η Πολεμική Αεροπορία θα έχει 200 σύγχρονα αεροσκάφη 4ης και 5ης γενιάς, ενώ σταδιακά θα αποσυρθούν τα παλαιότερα».

Παράλληλα δημοσιοποίησε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ναυπηγηθούν στην Ελλάδα και αμερικανικές φρεγάτες τύπου Constellation, εκτός από την αγορά των γαλλικών φρεγατών Μπελαρά.
«Η ατζέντα προβλέπει ότι το 2030 η ελληνική Αεροπορία θα διαθέτει 200 σύγχρονα αεροσκάφη τέταρτης και πέμπτης γενεάς, με σταδιακή απόσυρση των αεροσκαφών τρίτης και τέταρτης γενιάς.Παράλληλα αποβλέπει στην ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου μας.Υλοποιείται ήδη το πρόγραμμα της απόκτησης των νέων φρεγατών, αλλά εξετάζεται και η συμμετοχή της χώρας μας στον σχεδιασμό και τη ναυπήγηση εδώ στην Ελλάδα των νέων φρεγατών τύπου constellation», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.
Ο υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε και τη γενική διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής ‘Αμυνας και Διεθνών Σχέσεων στο στρατόπεδο «Αντισυνταγματάρχη Παναγιώτη Φακίνου», όπου ενημερώθηκε από τον γενικό διευθυντή αντιναύαρχο ε.α. Αριστείδη Αλεξόπουλο και τους αρμόδιους διευθυντές, για θέματα αμυντικών προγραμμάτων.Επίσης ενημερώθηκε για τις τεχνολογικές έρευνες και τον τρόπο διασύνδεσής τους με το υπό ίδρυση Ελληνικό Κέντρο Ανάπτυξης Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ) του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.
Τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας συνόδευαν ο υφυπουργός Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αντώνιος Οικονόμου.

 

Συστήνεται Επιτροπή Αεροπορικού Τουρισμού
ΑΘΗΝΑ
Στην εκ νέου σύσταση της Επιτροπής Αεροπορικού Τουρισμού προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού.
Η Επιτροπή θα έχει ως αντικείμενό της την ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού, την αναζήτηση και υποβολή προτάσεων για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη, προώθηση, διάδοση και βελτίωση των συνθηκών αεροπορικού τουρισμού, για αξιοποίηση και ενίσχυση των υποδομών, περιφερειακών αεροδρομίων, των πεδίων προσγείωσης και απογείωσης.
Στις αρμοδιότητές της συμπεριλαμβάνεται επίσης η υποβολή προτάσεων, γνωμοδοτήσεων και νομοθετικών μεταρρυθμίσεων.


Σκοτώθηκαν στη στάση λεωφορείου
Θρήνος στην Ημαθία για τις δύο γυναίκες - μια 21χρονη και μια 68χρονη - που έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Δευτέρας, περιμένοντας το λεωφορείο σε στάση της Πατρίδας Βέροιας, όταν ξαφνικά ένα ΙΧ που οδηγούσε ένας 64χρονος, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω τους.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η 68χρονη, η οποία εκσφενδονίστηκε περίπου 25 μέτρα μακριά, να πεθάνει ακαριαία, ενώ η 21χρονη μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass