Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΕΙΠΕ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Με ισχυρή νομική βάση η διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων

Δημοσίευση: 11 Απρ 2013 3:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:32
ΑΘΗΝΑ
Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε δεκτός ο υπουργός Εξωτερικών, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα ελληνοτουρκικά, αλλά και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Ο Πρόεδρος ρώτησε τον ΥΠΕΞ για τις αποζημιώσεις και ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε: «Υπεβλήθη ένα πόρισμα το οποίο, αφού αξιολογήθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου μας, προωθήθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
» Διότι εφόσον είναι να προχωρήσουμε, θα πρέπει να έχουμε ισχυρή νομική βάση, διότι μία τέτοια κίνηση θα είναι περισσότερο νομική και λιγότερο πολιτική. Διότι η πολιτική βάση είναι δεδομένη, η κυβέρνηση προώθησε -ως όφειλε- αυτό το θέμα και βέβαια, περιμένουμε και τη γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους , η οποία νομίζω ότι δεν θα αργήσει, για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα.»
Στον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Φωκίωνα Γεωργακόπουλο διαβίβασε ο υπουργός Εξωτερικών την απόρρητη έκθεση της Ομάδας Εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για την έρευνα των αρχείων που αναφέρονται στον Α' και Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, προκειμένου να γίνει νομική επεξεργασία, αξιολόγηση και στοιχειοθέτηση των αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου και να υποβάλει σχετική γνωμοδότηση.
«Η θέση της Ελλάδας ανατάσσεται»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην απαντητική επιστολή, που έστειλε ο Δ.Αβραμόπουλος, στον τούρκο ομόλογό του, Αχμ.Νταβούτογλου, που είχε προτείνει διχοτόμηση της Κύπρου, λέγοντας πως ήταν «πολύ καλή».
«Τη διάβασα με προσοχή», σημείωσε ο Κ.Παπούλιας, και ο Δ. Αβραμόπουλος απάντησε λέγοντας ότι «βάζω τα πράγματα στη θέση τους, γιατί η αρχή της έντιμης διπλωματίας μετράει, αποδίδει.
» Πρέπει να ξέρει ο καθένας τι εννοεί ο άλλος κι η ειλικρίνεια, όσο και αν δεν συμβιβάζεται με την έννοια της διπλωματίας, έτσι εξελίχθηκε, τελικά φέρνει αποτελέσματα.»
«Από την άλλη μεριά πρέπει να σας πω ότι σιγά- σιγά ανατάσσεται η θέση της χώρας μας στο γεωπολιτικό μας περιβάλλον, το οποίο βρίσκεται σε φάση ρευστότητας και μεγάλων αλλαγών. Για όλα αυτά, έχουμε στοχευμένη πολιτική και συγκριτικά με αυτό που σας είχα πει την τελευταία φορά, έχουμε κάνει βήματα μπροστά, είναι θετικά και προχωράμε», κατέληξε ο Δ.Αβραμόπουλος.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1