ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΔΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

Καταφύγια και τελεφερίκ στον Όλυμπο

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2016 21:00 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Ιαν 2016 21:14

Σχέδιο για τη δημιουργία μικρού οικισμού καταφυγίων στον Όλυμπο και σε υψόμετρο 2.300 μέτρων, προωθείται από την κυβέρνηση, μέσω προεδρικού διατάγματος, όπως είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας.

Το εγχείρημα προβλέπει την κατασκευή 3 – 4 καταφυγίων τα οποία θα εξυπηρετούν τις ανάγκες ορειβατών και θα τους διευκολύνουν να φθάσουν ευκολότερα, ασφαλέστερα και νωρίτερα στην κορυφή του βουνού. Για να προσεγγίσει σήμερα κάποιος την κορυφή του Ολύμπου, θα πρέπει να ξεκινήσει την πεζοπορία από τα υπάρχοντα καταφύγια του «Ζολώτα» και της «Πετρόστρουγκας», αλλά η απόσταση μέχρι τον Μύτικα είναι μεγάλη και μπορούν να τη διανύσουν μόνο εκπαιδευμένοι και έμπειροι ορειβάτες.

«Με τη δημιουργία του μικρού καταφυγιακού χωριού θα μπορεί κάποιος να κερδίζει περίπου 4 ώρες περπατήματος. Πολλοί γοητεύονται και θέλουν να περπατήσουν, αλλά δεν έχουν τον χρόνο και τις αντοχές» είπε ο κ. Μάρδας, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12» και πρόσθεσε: «Σκοπός είναι να δημιουργήσουμε έναν πόλο έλξης. Να φέρουμε περισσότερο κόσμο που αγαπάει τη φύση, να αποτελέσει ο Όλυμπος κέντρο προσέλκυσης παγκόσμιου ενδιαφέροντος».

Είπε, ακόμη, ότι το προεδρικό διάταγμα για τη δημιουργία «ελαφρών» καταφυγίων σε ορισμένα σημεία του Ολύμπου και στη λεγόμενη «Ζώνη Β» είναι έτοιμο και έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε επαφή με τον αρμόδιο - αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη για την υπογραφή του.

Καταλήγοντας, ο κ. Μάρδας επισήμανε ότι στα σχέδια του υπουργείου για τον Όλυμπο βρίσκεται επίσης, η δημιουργία τελεφερίκ, από την πλευρά της Ελασσόνας και ενός ακόμα μικρού οικισμού, από την πλευρά του Λιτοχώρου, στους πρόποδες του βουνού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1