Ρεκόρ… καρδιάς στα Τρίκαλα

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2016 17:29

 Την ερχόμενη Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, πάνω από 1000 μαθητές και φοιτητές θα εκπαιδευτούν στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς, η Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων συνεργάζεται και διοργανώνει τη μεγαλύτερη μαζική και δημόσια δράση ενημέρωσης και εκπαίδευσης νέων ανθρώπων. Με σύνθημα «Τα παιδιά σώζουν ζωές», το Ευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συμβούλιο προωθεί παρόμοιες δράσεις. Οι Εθελοντές Τρικάλων οργανώνουν τη δράση, απευθυνόμενοι σε μαθητές Στ τάξης Δημοτικού Σχολείου, Β και Γ τάξεων του Γυμνασίου και ορισμένων Λυκείου, καθώς και σε φοιτητές της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων. 

Το πρωί της Τρίτης (10:00 – 12:30, στο κλειστό γυμναστήριο της οδού Κατσιδήμου, οι μαθητές θα εκπαιδευτούν στην ΚΑΡΠΑ, με τη βεβαιότητα ότι οι γνώσεις τους θα είναι χρήσιμες στο μέλλον.
Ταυτοχρόνως, ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να καινοτομεί και, μαζί με τους Εθελοντές, επεκτείνει τα beacons και στην υγεία. Οι εφαρμογές της τεχνολογίας που ήδη χρησιμοποιούνται (για πρώτη φορά στην Ελλάδα) ως τουριστικοί οδηγοι στα Τρίκαλα, θα ωφελήσουν και την υγεία. Συγκεκριμένα, μέσω της κατάλληλης εφαρμογής που ανέπτυξε το ΤΕΙ Αθήνας στα Τρίκαλα, σε δύο σημεία της πόλης (μύλος Ματσόπουλου και Δημαρχείου) όπου ήδη υπάρχουν απινιδωτές, θα λειτουργεί και η άμεση πληροφόρηση με οδηγίες για την ΚΑΡΠΑ.
Και αυτές οι δύο νέες εγκαταστάσεις των beacons θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά την ερχόμενη Τρίτη στα Τρίκαλα.

heart

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

FASHION CITY 15-10
PARKO TON EYXON
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1