ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΣΤΟ BERKLEE COLLEGE OF MUSIC

«Νύχτα μαγική, ονειρεμένη…» του Τσιτσάνη

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2016 10:26

ΤΡΙΚΑΛΑ  

Οι νότες του Βασίλη Τσιτσάνη ταξίδεψαν από τα Τρίκαλα στη Βοστόνη! Πιο συγκεκριμένα, το Μουσείο Τσιτσάνη, ταξίδεψε στην αμερικανική πόλη και μετέφερε ήχους από τις πενιές του μεγάλου Έλληνα, του τρικαλινού μουσουργού. Επρόκειτο για μια συναυλία στο Κολλέγιο Μπέρκλεϊ (Berklee College of Music) το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, σε ένα από τα πιο διάσημα της υφηλίου για τη μουσική εκπαίδευση που παρέχει.

Ο Δήμος Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη, όπως αναφέρεται από τη δημοτική αρχή, συνεργάστηκαν με το διεθνούς φήμης κολλέγιο, για αυτή τη διοργάνωση, με τη σημαντική συμβολή του τρικαλινού διεθνούς αστεριού των ντραμς, Κώστα Μυλωνά. Οι οποίος, ως απόφοιτος του Κολλεγίου, μεσολάβησε και συνέδραμε στο «άνοιγμα» της ελληνικής μουσικής και κυρίως του Βασίλη Τσιτσάνη σε εξειδικευμένο ακροατήριο και κοινό. Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Μουσική Οδύσσεια», με τη συνεργασία του Συνόλου Ελληνικής Μουσικής του Κολλεγίου.

Στο «αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη», όπως ήταν ο τίτλος, περίπου 700 άτομα, Έλληνες αλλά και Αμερικάνοι και φοιτητές, μαγεύτηκαν στο Berklee Performance Center από τους ήχους των τραγουδιών, όπως Ακρογιαλιές δειλινά, Πάντα λυπημένη, Αντιλαλούνε τα βουνά, Αράπικο λουλούδι, Σαν απόκληρος γυρίζω, Μες την πολλή σκοτούρα μου, Τα μάνταλα, Τα αλάνια κ.α.

Ο Δήμος Τρικκαίων και το Μουσείο εκπροσωπήθηκε από την αντιπρόεδρό του κ. Βασιλένα Μητσιάδη, ενώ από τα Τρίκαλα ταξίδεψαν και οι δύο βιρτουόζοι του μπουζουκιού, Βασίλης Μητσιάκης και Θωμάς Τάνκος. Ουσιαστικά, τεκμηριώνουμε την ύπαρξη της μουσικής στα Τρίκαλα, που είναι η γενέτειρα του λαϊκού τραγουδιού στην Ελλάδα, αφού παραλλήλως δημιουργούμε και το «Σπίτι Τρικαλινών Δημιουργών», τόνισε η αντιδήμαρχος, για να καταλήξει: «Εκεί θα φιλοξενηθούν εκθέσεις για άλλους πέντε τρικαλινούς συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές, απόδειξη της τεράστιας προσφοράς των Τρικάλων στη μουσική παράδοση της Ελλάδας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass