Συντήρηση τμημάτων του οδικού δικτύου της ορεινής Καλαμπάκας και των Τρικάλων

Δημοσίευση: 17 Νοε 2016 16:59

Στη συντήρηση τμημάτων του οδικού δικτύου της ορεινής Καλαμπάκας και των Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Συντήρηση αποκατάσταση ζημιών – κατασκευή τεχνικών στο οδικό δίκτυο ορεινής περιοχής Καλαμπάκας – Τρικκαίων 2016», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ με ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει να παράγει έργο και να παρεμβαίνει σε τομείς που αφορούν άμεσα στην ασφάλεια των πολιτών, στη μετακίνηση των ανθρωπίνων κοινοτήτων και στη μεταφορά των εμπορευμάτων. Με τη σύμβαση προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που υπογράψαμε, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο των Τρικάλων και της Καλαμπάκας, αποκαθιστώντας φθορές που έχει υποστεί είτε από την πολυχρησία, είτε από τις καιρικές συνθήκες».

  

Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση της βατότητας και η εξασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας στο ορεινό δίκτυο των περιοχών Καλαμπάκας και Τρικκαίων, αλλά και σε άλλες θέσεις του νομού, όπου αυτό απαιτηθεί. Αναλυτικότερα θα εκτελεστούν εργασίες χωματουργικών για βελτίωση τμημάτων του οδικού δικτύου, καθώς και αποκατάσταση σε περιπτώσεις διακοπής της κυκλοφορίας σε θέσεις που θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία. Επίσης θα εκτελεστούν μικρά τεχνικά έργα (σωληνωτοί και πλακοσκεπείς οχετοί, τοίχοι αντιστήριξης εκ σκυροδέμοατος και εκ συρματοκιβωρίων) καθώς και στηθαία ασφαλείας, σε θέσεις που κάθε φορά θα ορίζονται από την Υπηρεσία.

      

      

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

FASHION CITY 15-10
PARKO TON EYXON
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1