ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Φωτίζεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Τρίκαλα

Δημοσίευση: 24 Νοε 2016 9:30

ΤΡΙΚΑΛΑ

Μια ημέρα πριν την έναρξη του 6ου Μύλου των Ξωτικών,  στις 19:30 της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου 2016, το μεγάλο δένδρο της κεντρικής πλατείας της πόλης  θα φωτιστεί, θα στολιστεί και θα μεταφέρει το φως του με το άστρο του, σε όλη την πόλη. Πλούσιο πρόγραμμα σχεδιάστηκε και φέτος από τον Δήμο Τρικκαίων.

Οι τρικαλινοί και οι επισκέπτες των Ξωτικών και των πειρατών θα βρίσκονται στην πλατεία, για μια γιορτή διαφορετική, μια γιορτή που θα δίνει στο δέντρο, τη λάμψη που του αξίζει και στα Τρίκαλα, το φως των ημερών της αγάπης.
Ωστόσο, σημαντικά και άκρως ενδιαφέροντα μας δίνει ο Θανάσης Μιχαλάκης από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων, αναφέροντας τα εξής;
«Το δέντρο που ανήκει στην κατηγορία «σεκόβια», «μετακόμισε» στα Τρίκαλα το μακρινό 1977, όντας ήδη σε ύψος 3 μέτρα (είχε… μεστώσει δηλαδή). Ο τότε Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Κώστας Παπαστεργίου μετέβη στο Δασαρχείο Λαμίας, με τους τότε συμβούλους Γ. Ζωγράφο και Θ. Καλλιάρα. Μάλιστα ο Δασάρχης θεωρούσε ότι δεν θα μπορούσε να μεταφυτευτεί, προσπαθώντας να αποτρέψει έναν πρόωρο χαμό. Αλλά αυτό… μάλλον ήθελε το τρικαλινό χώμα. Παρότι την πρώτη χρονιά κάπως άργησε να συνηθίσει το κλίμα με τα πολλά νερά, αναγκάστηκε η αρμόδια υπηρεσία να το… κουρέψει, για να πάρει… αέρα. Αμέσως, μετά, έγινε το δέντρο – σύμβολο της πλατείας, ξεπερνώντας σε ύψος τα 33 μέτρα. Στις δε παγωνιές των -22 βαθμών Κελσίου το 2001-2002, αυτή η ποικιλία (υπάρχουν κι άλλα ξαδελφάκια του στα Τρίκαλα) άντεξε, χωρίς να πάθει καμία ζημία, όπως δυστυχώς συνέβη με τα χιλιάδες άλλα δέντρα που υπέστησαν την πρωτόγνωρη για τα Τρίκαλα και τη χώρα «επίθεση» πάγου.
Πλέον, το δέντρο αυτό είναι υγιέστατο, αποτελεί σημείο αναφοράς για την κεντρική πλατεία, στέκει από ψηλά και  παρατηρεί κάθε αλλαγή στην πόλη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1