ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ, ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 94 ΧΡΟΝΙΑ

Στον Βόλο ο μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2016 0:21

Τον Βόλο θα επισκεφθεί ο μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος, που πολύ πρόσφατα επανιδρύθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για να παραστεί στις εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου του Βόλου, Αγίου Νικολάου.

Πρόκειται για μία ιστορική επίσκεψη 94 χρόνια μετά την καταστροφή της Σμύρνης, την αποχώρηση των Ελλήνων από την Ιωνική Γη και την χηρεία της μητρόπολης Σμύρνης μετά τον τραγικό θάνατο-δολοφονία του τελευταίου επισκόπου Σμύρνης μητροπολίτη Χρυσοστόμου, το 1922 από τους Τούρκους.

Ο μητροπολίτης Σμύρνης θα βρίσκεται στον Βόλο από την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία των τοπικών Συλλόγων "Εγγλεζονήσι", "Ιωνες" και "Μνήμες προσφύγων".

Ο μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος κατάγεται από τα Άνω Λεχώνια του Βόλου, θα παραστεί στις πανηγυρικές ακολουθίες που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου στο Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης, κατόπιν πρόσκλησης της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Βόλο, ο κ.Βαρθολομαίος στις 4 Δεκεμβρίου θα παραστεί στη θεία λειτουργία που θα τελεστεί στην Ανάληψη και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει Μέγας Εσπερινός στην Ευαγγελίστρια,που είναι και ο μεγαλύτερος ναός του Βόλου και θα συγχοροστατήσουν οι μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού και Σμύρνης.

Ο επικεφαλής ιερέας του ναού Ευαγγελίστριας, Κωνσταντίνος Αυγέρης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι "είναι μεγάλη τιμή και χαρά για όλους η επίσκεψη του Μητροπολίτη Σμύρνης, η πρώτη που πραγματοποιείται μετά το 1922 στη Νέα Ιωνία και στον Βόλο".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass