ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Κ. Αγοραστός: Περίμενα έργα και δεσμεύσεις…

* Διευκρινίσεις Αγοραστού για «επεισόδιο» με Απ. Καλογιάννη - Τι δηλώνει ο Δ. Δεληγιάννης

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2017 22:18

Στον απόηχο της ομιλίας του πρωθυπουργού από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για τη Θεσσαλία, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός προέβη χθες σε δηλώσεις, κληθείς να σχολιάσει τα όσα εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λάρισα.

«Ανέμενα σαφείς δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα για συγκεκριμένα έργα» τόνισε ο περιφερειάρχης για να εκφράσει στη συνέχεια τη δυσαρέσκειά του με την εξέλιξη για τα έργα του Αχελώου. «Η Περιφέρεια δεν θα εγκαταλείψει τη διεκδίκησή τους, όχι από ιδεοληψία ή ανεπάρκεια αλλά γιατί η υπόθεση αποτελεί θέμα επιβίωσης για τη Θεσσαλία. Η ανάγκη για περισσότερο νερό είναι επιτακτική. Αν δεν έρθει το νερό του Αχελώου τότε δεν θα αρδευτούν 270 χιλιάδες στρέμματα. Τα έργα που ανακοίνωσε αφορούν τη διαχείριση του νερού που ήδη υπάρχει, δεν θα φέρουν επιπλέον νερό στην περιοχή. Θα έχουμε πρόβλημα και με τον Πηνειό. Θέλουμε αυτά τα έργα αλλά θέλουμε και συγκεκριμένες δεσμεύσεις», επανέλαβε ο κ. Αγοραστός.

Συνεχίζοντας την κριτική του προς την κυβέρνηση ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «εγώ περίμενα έργα και δεσμεύσεις. Είχαμε προετοιμάσει όλη αυτή τη διαδικασία και είχα πει στην εναρκτήρια ομιλία ότι περιμένουμε εντοπισμό των προβλημάτων, τους στόχους που θα θέσουμε και τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε, με χρονοδιάγραμμα και δεσμεύσεις. Είπα να μην αποδειχθεί ότι είναι ένα συνέδριο εικονικής πραγματικότητας ή κομματικής γυμναστικής. Να έχουμε απτά μετρήσιμα αποτελέσματα».

Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου κατατέθηκε από τον καθηγητή Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστα Μαλίζο πρόταση για δημιουργία Ογκολογικού Ερευνητικού Κέντρου και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σχολίασε ότι «είπαμε για το Ογκολογικό Κέντρο και δεν απάντησαν καν. Το Κέντρο Υγείας στη Σκιάθο που εξήγγειλαν είναι έτοιμο από το τέλος του 2015, απλώς η 5η ΥΠΕ πρέπει να θωρακίσει κάποια δωμάτια για να τοποθετήσει το ακτινολογικό».

Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

Ο Κώστας Αγοραστός στο πλαίσιο των δηλώσεών του για το συνέδριο επιβεβαίωσε το φραστικό επεισόδιο που είχαν στο τέλος με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, υποβαθμίζοντάς το ωστόσο καθώς ξεκαθάρισε πως «σχετιζόταν με τη λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας, μετά από παρατήρηση που δέχθηκα από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου ότι δεν χρηματοδοτώ τα Κέντρα Κοινότητας και πως οι Δήμοι κάνουν παράπονα. Τότε εξήγησα ότι έχουν ενταχθεί 23 έργα και πως ο Δήμος Λαρισαίων είχε καταθέσει σχέδιο, υπήρχαν ελλείψεις, συνεργαστήκαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο το επαναφέραμε, βγάλαμε ξανά προκήρυξη για να ενταχθεί, μιας και κόπηκε την πρώτη φορά. Ο δήμαρχος δεν απάντησε και του είπα ότι δεν είναι εντάξει. Τον κάλεσα να πει αν έχει κάποιο παράπονο από εμένα. Να πει την αλήθεια και στο σημείο εκείνο δημιουργήθηκε αυτή η αντιπαράθεση».

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ Δ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

Σχετικά με το θέμα των Κέντρων Κοινότητας ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση ξεκαθαρίζοντας ότι «η όποια καθυστέρηση δεν οφείλεται στον περιφερειάρχη».

Αναλυτικά ο κ. Δεληγιάννης αναφέρει ότι «σχετικά με το θέμα της λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων και την όποια συζήτηση διεξήχθη στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Θεσσαλίας, πρέπει να γίνει σαφές πως η όποια καθυστέρηση που σημειώνεται δεν οφείλεται στον περιφερειάρχη.

Αντιθέτως, η συνεργασία του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, συνέβαλε στο να ξεμπλοκάρουν ζητήματα που έχουν προκύψει, ώστε σύντομα να υλοποιηθεί το έργο. Αυτή είναι η άποψη και του δημάρχου».

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass