ΣΤΟΝ ΓΑΒΡΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Εκπαιδευτική άσκηση εφέδρων αξιωματικών

Δημοσίευση: 15 Νοε 2017 16:14

Την εκπαιδευτική άσκηση «Κοινό Θεσσαλών 2017» διοργάνωσαν οι πρόεδροι των Συνδέσμων Εφέδρων Αξιωματικών Θεσσαλίας, Απόστολος Βερέμης (Λάρισας), Ιωάννης Ντενησιώτης (Καρδίτσας), Γεώργιος Ράπτης (Τρικάλων) και Κωνσταντίνος Καραδήμας (Μαγνησίας), ικανοποιώντας την έντονη επιθυμία των

μελών των Συνδέσμων να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτική στρατιωτική δραστηριότητα-άσκηση.
Στην άσκηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, σε περιοχή του χωριού Γάβρος Καλαμπάκας, συμμετείχαν έφεδροι αξιωματικοί από Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλο και Φλώρινα ενώ συμμετείχαν οι πρόεδροι Καρδίτσας, Ι. Ντενησιώτης και Τρικάλων, Γ. Ράπτης.
Η άσκηση άρχισε στις 8 το πρωί και τελείωσε στις 4 το απόγευμα ενώ τα αντικείμενα της εκπαίδευσης ήταν: πρώτες βοήθειες για την αντιμετώπιση μαζικών αιμορραγιών, διαβιβάσεις, υλικά 1ης και 2ης γραμμής, χρήση χάρτη-πυξίδας-gps. Έγινε επίσης παρουσίαση της αραβίδας Μ4 (χρήση ρέπλικας airsoft). Η άσκηση ολοκληρώθηκε με πορεία 10 χιλιομέτρων σε προκαθορισμένο δρομολόγιο. Όπως σημειώνεται από τους Συλλόγους Εφέδρων, στην «επιτυχία της άσκησης συνέβαλαν: Ο πρόεδρος της ΕΠΙΖΩ Ξενοφών Λέτσας και οι εθελοντές της, που παρουσίασαν το αντικείμενο των πρώτων βοηθειών μάχης. Ο πρόεδρος της ΕΟΔ Λάρισας Γιάννης Ξανθόπουλος, που ανέλυσε βασικές αρχές Διαβιβάσεων. Ο έφεδρος Μιχάλης Κούρας, που παρουσίασε τα υλικά 1ης και 2ης γραμμής.
Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΑΝ Φλώρινας Δημήτρης Κωνσταντινίδης, που παρουσίασε την αραβίδα Μ4 και ως ομαδάρχης έδωσε πολύτιμες συμβουλές στους συναδέλφους καθόλη τη διάρκεια της πορείας. Την όλη επιμέλεια της άσκησης είχε ο έφεδρος αξιωματικός ΦΠΖ του ΣΕΑΝ Λάρισας Μιχάλης Φωκάς.
Ευχαριστούμε τον κοινοτάρχη του χωριού Γάβρος, Παναγιώτη Τζιλίλη, για την πολύτιμη βοήθειά του, τον επιχειρηματία Γιάννη Θέμελη για τη φιλοξενία στη ζεστή ταβέρνα του, αλλά και όλους τους κατοίκους του χωριού, που μας αντιμετώπισαν με ενθουσιασμό, θαυμασμό και φιλία.
Η άσκηση ικανοποίησε αυτούς που πήραν μέρος, γιατί απέκτησαν γνώσεις και δεξιότητες και έζησαν στρατιωτικά μία ολόκληρη μέρα. Εντυπωσίασε όλους όσοι την πληροφορήθηκαν, και ας μην μπόρεσαν να λάβουν μέρος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass