ΤΟ 50% ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Υπογράφηκε η Χάρτα για την Ισότητα των φύλων

Δημοσίευση: 18 Νοε 2017 16:46

ΤΡΙΚΑΛΑ

«Οι κατευθύνσεις που δίνονται από την Υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις τοπικές κοινωνίες, συμβάλλουν στην αύξηση της ενεργούς συμμετοχής των γυναικών σε όλους τους τομείς της Αυτοδιοίκησης, ενισχύοντας σημαντικά τον αγώνα μας υπέρ της εφαρμογής της ισότητας στην πράξη».

Αυτά ανέφερε χθες το μεσημέρι από το Δημαρχείο, η Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, η οποία συνυπέγραψε με το Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, τη Χάρτα Ισότητας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.

Η υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες, αποτελεί, σύμφωνα με την ίδια, ένα σπουδαίο εργαλείο υπέρβασης των έμφυλων ανισοτήτων στην Αυτοδιοίκηση.

Για το λόγο αυτό, διευκρίνισε, η ΓΓΙΦ διευρύνει συνεχώς τον αριθμό των υπογραφών της, διατηρώντας τη διάκριση της χώρας μας σε παγκόσμια πρωτοπόρα για τον υψηλό αριθμό των υπογεγραμμένων Χαρτών, για να προσθέσει:

«Με τη σημερινή υπογραφή από το Δήμο σας, φτάνουμε στις 209, ενώ ο στόχος μας είναι να υπογράψουν τη Χάρτα όλοι οι Δήμοι της χώρας μας. Η Χάρτα για την ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες σχεδιάστηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στοχεύει στη δημιουργία ενός μηχανισμού, από τον οποίο θα δεσμεύονται οι τοπικές και περιφερειακές αρχές της Ευρώπης για τη χρήση των εξουσιών τους και των εταιρικών τους σχέσεων, με όρους που θα προωθούν την ισότητα στους λαούς τους”. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφέρθηκε στον αριθμό των γυναικών του Δημοτικού Συμβουλίου και στο γεγονός ότι αρκετές από αυτές εκτελούν χρέη αντιδημάρχου, (4 από τους 8 είναι γυναίκες). Η κ. Κούβελα, στη διήμερη παραμονή της στον νομό Τρικάλων, επισκέφθηκε προχθές Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 το Κέντρο Συμβουλευτικής, συνεργαζόμενη με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κ. Ψύχο, τη διοικητική προϊσταμένη του Κέντρου κ. Χριστοφοράκη και τα στελέχη του, τις κυρίες Ευτ. Ασλάνογλου και Β. Γκουγκουστάμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass