ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Σταθερά βήματα για τον Ιαματικό Πόρο Ριζώματος

Δημοσίευση: 25 Νοε 2017 21:50

ΤΡΙΚΑΛΑ

Γόνιμος και ουσιαστικός, ακριβής και εμπεριστατωμένος ο διάλογος για τον Ιαματικό Πόρο Ριζώματος.

Με μία ακόμη εκδήλωση στο χωριό, όπου υπάρχει ο Πόρος, ο Δήμος Τρικκαίων επιλέγει να έρθει πιο κοντά στην τοπική κοινωνία και να συζητήσει μαζί της τα όσα συμβαίνουν και τις προοπτικές για το μέλλον.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στο Δημοτικό Σχολείο Ριζώματος, με τους κατοίκους να δίνουν και πάλι το παρών. Εξάλλου, όπως είχε από πέρυσι υποσχεθεί ο κ. Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, στην πρώτη σχετική εκδήλωση, θα συνεχιστούν παρόμοιες ημερίδες.
Όπως τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία, ένα βασικό σημαντικό στοιχείο της όλης πρότασης, είναι η συνέργεια με την τοπική κοινωνία. Και σε αυτόν τον τομέα ο Δήμος Τρικκαίων πρωτοπορεί, αφού μόλις ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση της μελέτης, θα υπάρξει νέα, τρίτη κατά σειρά, συνάντηση στο Ρίζωμα.
Στην εκδήλωση, ο μελετητής κ. Γιαννάτος (εκπρόσωπος της εταιρίας «CORE STRATEGY – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων A.E.»), που εκπονεί τη μελέτη με τίτλο «Αξιοποίηση και ανάδειξη του ιαματικού φυσικού πόρου Ριζώματος Δήμου Τρικκαίων και τη στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής», παρουσίασε το αρχικό σχέδιο. Μίλησε για τα δεδομένα, τον σχεδιασμό, τους στόχους του εγχειρήματος, με βάση την κατάσταση στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Παρουσίασε τα προσχέδια των χώρων, απάντησε σε ερωτήσεις διευκρινιστικού χαρακτήρα για θέματα χρηματοδότησης, προσωπικού, έκτασης, χωροθέτησης, αξιοποίησης, προοπτικής. Μίλησε για τον χαρακτήρα του έργου, για τις πιθανές συμπράξεις, για τους τρόπους ένταξης του εγχειρήματος στην τουριστική αγορά των Τρικάλων, για τις δυνατότητες διεξόδου από την ανεργία.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων υπενθύμισε ότι ο Πόρος του Ριζώματος πλέον αδειοδοτείται, κάτι που συμβαίνει με μόνο το 1/4 των αντίστοιχων εγκαταστάσεων στη χώρα.
Επίσης μίλησε για την προοπτική, εστιάζοντας σε δύο θέματα: στο πώς θα προχωρήσει το εγχείρημα και στο πώς θα λειτουργήσει υπέρ των κατοίκων. Για το πρώτο, υπενθύμισε ότι μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της μελέτης, θα συζητηθεί επακριβώς ο τρόπος χρηματοδότησης και αφού η πρόταση υποβληθεί για ένταξη στο ΕΠΑΝΕΚ. Για το δεύτερο, τόνισε ότι η τοπική κοινωνία μπορεί να αξιοποιήσει με επαγγελματικές δράσεις το εγχείρημα, αξιοποιώντας τον αγροτικό πλούτο της περιοχής και τις εναλλακτικές δραστηριότητες. Αυτές, μάλιστα, διασταυρώνονται σε σχέση και με τις δράσεις για αποκατάσταση, αλλά και ευεξία των χιλιάδων φιλοξενουμένων και χρηστών του κτιρίου που θα ανεγερθεί, για να στεγάσει τις υπερσύγχρονες δραστηριότητες του Ιαματικού Πόρου.
Ο Δήμος Τρικκαίων ολοκληρώνει έγκαιρα και με προσεκτικά σχεδιασμένα βήματα, την πρώτη φάση της νέας αναπτυξιακής προοπτικής. Αυτή η προοπτική συμπεριλαμβάνει πλήθος δράσεων εντός πόλης των Τρικάλων, το «Σχέδιο Ασκληπιός» και τον Ιαματικό Πόρο Ριζώματος, σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες τουριστικές διαδρομές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1