ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Στην τελική ευθεία για ένα νέο, σύγχρονο πολεοδομικό σχέδιο

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2017 17:06

ΤΡΙΚΑΛΑ

Σύμβαση που ανοίγει, μετά από 32 χρόνια, τον δρόμο για αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, υπογράφηκε στο Δημαρχείο Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, με την ανάδοχο κ. Φωτεινή Παπανούση, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου υπέγραψε τη σύμβαση για τη μελέτη για τον τίτλο «Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση (ΣΠΕ) για τη μελέτη τροποποίησης της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) της εκτός σχεδίου περιοχής και εκτός ορίων οικισμών προϋφισταμένων του έτους 1923 περιοχής Δήμου Τρικκαίων», με αμοιβή 7.100 €.Αυτή η μελέτη, όπως τονίστηκε μετά την υπογραφή της σύμβασης, θα αποτυπώσει πλέον επί της ουσίας, και με βάση όλες τις προηγούμενες παρατηρήσεις των συναρμόδιων υπουργείων, τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στην περιοχή πέριξ των Τρικάλων. Ουσιαστικά, προχωρούν οι αποχαρακτηρισμοί εκτάσεων γεωργικής γης και μετατρέπονται σε οικιστές ζώνες. Αφού η μελέτη αυτή εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ακολουθεί η μελέτη τροποποίησης της ΖΟΕ και στη συνέχεια η αναθεώρηση του ΓΠΣ.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον, τα Τρίκαλα ως πόλη, όπως επίσης αναφέρθηκε, θα διαθέτουν ένα σύγχρονο πολεοδομικό σχέδιο για τις επόμενες δεκαετίες. Απορρίπτοντας βαρίδια του παρελθόντος και με εκσυγχρονισμό και επικαιροποίηση των δεδομένων στην κοινωνία και τις ανάγκες της, τα Τρίκαλα εισέρχονται σε νέα φάση, με βελτιωμένο τον πολεοδομικό τους χαρακτήρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1