Πιλοτικό πρόγραμμα σε κάδους και υδρόμετρα

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2018 4:53

ΤΡΙΚΑΛΑ

Σάρκα και οστά παίρνει πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει δωρεάν εγκατάσταση αισθητήρων και λοιπού εξοπλισμού σε υδρόμετρα και σε κάδους απορριμμάτων, στο δήμο Τρικκαίων.

Υλοποιείται από την ελληνική εταιρεία Cicicom με τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala AE, και χθες οι εκπρόσωποι κάθε φορέα (Δημήτρης Παπαστεργίου για τον Δήμο, Γιάννης Κωτούλας για την e-trikala και Νικ. Μπίσιας για τη Cicicom) υπέγραψαν χθες το μεσημέρι πρωτόκολλο συνεργασίας.

Με το πρόγραμμα αυτό, όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Τρικκαίων, η δωρεάν εγκατάσταση αισθητήρων και λοιπού εξοπλισμού γίνεται σε υδρόμετρα και σε κάδους απορριμμάτων. Έτσι, ο διαχειριστής των αισθητήρων, διευκρινίζεται, θα μπορεί να παρακολουθεί το χρονικό όριο, κατά το οποίο γεμίζει ένας κάδος, καθώς και τα υδρόμετρα. Στη μία περίπτωση, σε συνδυασμό με το σύστημα fleet management (διαχείριση στόλου) που είναι ήδη εγκατεστημένο, θα ειδοποιείται ο οδηγός κάθε τομέα και θα αδειάζει άμεσα τον κάδο. Το αποτέλεσμα για τον πολίτη θα είναι ότι ποτέ δεν θα ξαναδεί υπερχειλισμένο κάδο. Το αποτέλεσμα για τον Δήμο – άρα και για τον πολίτη - θα είναι, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ότι θα μειώνεται το κόστος κίνησης και συντήρησης απορριμματοφόρων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1