Συνάντηση Κων. Μπαργιώτα με το προεδρείο της Ε.Σ.ΠΕ.Θ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2018 17:00

Με τον βουλευτή Λάρισας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κωνσταντίνο Μπαργιώτα συναντήθηκε προ ημερών αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.).

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που απασχολούν την Ένωση, τα μέλη της και τους στρατιωτικούς γενικότερα, όπως το αίτημα για τοποθέτηση των στελεχών στον τόπο συμφερόντων τους μετά την παρέλευση 25 ετών υπηρεσίας μέχρι την αποστρατεία τους, το βαθμολογικό των Εθελοντών Μακράς Θητείας αλλά δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο νέο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών που εφαρμόζεται από 01/01/2017 χωρίς να έχει ακόμη εφαρμοσθεί το μέρος εκείνο που αφορά στην αποζημίωση των νυχτερινών ωρών απασχόλησης.

Συζητήθηκαν μείζονα ζήτημα που απασχολούν τους στρατιωτικούς όπως αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, με την επέκταση του εργασιακού βίου και εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου και άλλα απορρέοντα των μνημονίων. Η Ένωση τόνισε ότι ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί η περίφημη ΚΥΑ με την οποία θα ρυθμίζεται το καθεστώς της αποζημίωσης της νυχτερινής εργασίας που νομοθετήθηκε εδώ και 18 μήνες, με αποτέλεσμα τα στελέχη να εκτελούν υπηρεσίες χωρίς να αμείβονται αλλά και ζητήματα που αφορούν στους Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ), όπως της βαθμολογικής εξέλιξής τους και της αποστρατείας τους λόγω κατάληψης του ορίου ηλικίας στον βαθμό τους, δηλαδή της επιλεκτικής υπαγωγής των ΕΜΘ μόνο σε ορισμένα άρθρα του ΝΔ 445/1974 και όχι σε ολόκληρο.

Αφουγκραζόμενος τα προβλήματα της Ένωσης ο Κώστας Μπαργιώτας αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων τους, δήλωσε ότι αναγνωρίζει την τεράστια συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στη χώρα και μάλιστα εν μέσω κρίσης, τονίζοντας ότι από την πλευρά του, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους. Η ΕΣΠΕΘ ευχαριστεί τον κ. Μπαργιώτα για το ενδιαφέρον που επέδειξε για τη λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους στρατιωτικούς, προβαίνοντας άμεσα στην κατάθεση ερώτησης, στη Βουλή των Ελλήνων, περί της αποζημίωσης των νυχτερινών ωρών απασχόλησης του στρατιωτικού προσωπικού που προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν.4472/2017 περί του νέου Ειδικού Μισθολογίου Στρατιωτικών.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Κωνσταντίνος Παπαδούλης, ο αντιπρόεδρος κ. Θεόδωρος Τόπας, ο γεν. γραμματέας κ. Χρήστος Καρανάσιος και ο ταμίας κ. Δημήτριος Κυρίτσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1