Με τις εφεδρείες του κεφαλαίου ο ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρός ο Δ. Κουτσούμπας από Παλαιοζογλώπι και Καρδίτσα

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2018 22:24
Μπορεί οι ζευγάδες να φεύγουν, όμως η καλή σπορά μένει, διαμήνυσε από τον τάφο του Χαρ. Φλωράκη ο γραμματέας του ΚΚΕ Μπορεί οι ζευγάδες να φεύγουν, όμως η καλή σπορά μένει, διαμήνυσε από τον τάφο του Χαρ. Φλωράκη ο γραμματέας του ΚΚΕ

Με το σύνθημα «ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και αντάρτικα τραγούδια που ερμήνευσαν λαϊκοί μουσουργοί, το ΚΚΕ τίμησε την επέτειο συμπλήρωσης 13 ετών από τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη, χθες το πρωί στο Παλαιοζογλώπι Ραχούλας (του Δήμου Καρδίτσας), στο πλαίσιο πολιτικού μνημοσύνου που διοργάνωσε η ΕΠ Θεσσαλίας στον χώρο του ταφικού μνημείου στον Προφήτη Ηλία.

Στην εκδήλωση έδωσαν δυναμικό «παρών» επιζώντες μέλη του ΔΣΕ, εκατοντάδες φίλοι του ΚΚΕ και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Διάχυτο ήταν το κλίμα συγκίνησης, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας που παρευρέθηκε έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι σημερινοί αγώνες του λαού μας, οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ηρωικής πορείας του ΚΚΕ είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες ότι μπορεί "οι ζευγάδες να φεύγουν, όμως η σπορά, η καλή σπορά μένει". Και λέω καλή σπορά, γιατί δυστυχώς μερικές φορές εμφανίζονται και σάπιοι σπόροι, αναφύονται ζιζάνια, τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν, για να μπορεί να γονιμοποιηθεί η λαϊκή πάλη, να παλέψουμε, να συνεχίσει ο λαός μας να παλεύει για το δίκιο του, για τα δικαιώματά του ενάντια στα μνημόνια, ενάντια σε όλους τους αντιλαϊκούς νόμους, για την ανάκτηση των μεγάλων οικονομικών απωλειών του εισοδήματός του που είχε τα χρόνια της κρίσης, αλλά κυρίως για ν’ ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας, για τον λαό μας, γι’ αυτό που έπεσαν, που αγωνίστηκαν χιλιάδες ήρωες του λαϊκού μας κινήματος».

Χαιρετισμό απηύθηνε ο γραμματέας της ΤΕ Καρδίτσας κ. Νίκος Τέγος, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων: «Ολη η ζωή του σ. Χαρίλαου ήταν συνυφασμένη με την ιστορική πορεία του Κόμματος. Πάλεψε αταλάντευτα για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που σημάδεψαν μεγάλο μέρος του 20ού αιώνα. Η ζωή του και οι πράξεις του ανέδειξαν την αστείρευτη λαϊκή δύναμη και πρωτοβουλία. Επιβεβαιώθηκε πως όταν ο λαός αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να παλέψει και να διεκδικήσει όλα όσα του ανήκουν».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον τάφο του Χ. Φλωράκη από τον Δ. Κουτσούμπα και τον Άρη Ευαγγελίδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, υπό το σύνθημα «Για του λαού τη νίκη στη μάχη πάντα πρώτοι, όρκος στη μνήμη του καπετάν Γιώτη».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ

Ο κ. Κουτσούμπας έφτασε στην Καρδίτσα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Νομό επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο, στο γραφικό χωριό Κανάλια Καρδίτσας όπου τον ξενάγησε ο πρόεδρος κ. Αλέκος Χριστοδούλου.

Ακόμη ο γ.γρ. μετέβη στο ιστορικό χωριό Καλλίθηρο (Σέκλιζα) όπου το ΚΚΕ διατηρεί αξιόλογη δυναμική και συνομίλησε με αρκετούς κατοίκους.

Επίσης, συνομίλησε και με φορείς της Καρδίτσας που αντιδρούν σθεναρά στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά των Αγράφων και της Αργιθέας, στους οποίους τόνισε ότι απαιτείται η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου στη χώρα για την αξιοποίηση των ενεργειακών πηγών και γενικότερα τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο με το οποίο θα προστατεύεται το περιβάλλον.

«Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η ενέργεια είναι κοινωνικός πλούτος και πρέπει να ανήκει στο κράτος που ο λαός θα έχει πραγματικά την εξουσία» είπε χαρακτηριστικά. Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το ΚΚΕ, για τη στήριξή του στον αγώνα που δίνουν για το φυσικό περιβάλλον.

Το βράδυ του Σαββατου ο κ. Κουτσούμπας μίλησε σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του κόμματος στο κέντρο «ΣΑΛΕ» της Καρδίτσας, η οποία οργανώθηκε στο πλαίσιο των «100 εκδηλώσεων σε 100 πόλεις για τα 100 χρόνια ΚΚΕ».

«Το παραμύθι της «μεταμνημονιακής εποχής» και του «τέλους των μνημονίων», που πλασάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συμπληρώνεται με αυτό που λέει ότι "η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας". Όμως το κρίσιμο για το λαό μας είναι να δει τι κρύβεται πίσω από τα παραμύθια. Να δει τι συνδέει το στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης -γιατί αυτό εννοεί η κυβέρνηση όταν μιλάει για την "ανάκαμψη της οικονομίας"-, με αυτόν της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης», που μπλέκει τον λαό μας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Και σε αυτούς τους στρατηγικούς στόχους, παρά τις αντιπαραθέσεις, τις αντεγκλήσεις και τις διαφωνίες για τις λεπτομέρειες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συναντιέται με το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό και τις εφεδρείες του κεφαλαίου. Συναντιέται με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ που τώρα βαφτίστηκε Κίνημα Αλλαγής, αλλά και με τους λοιπούς κολαούζους του συστήματος. Σήμερα, είναι κρίσιμο ζήτημα, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να μπορούν να δουν ότι ο κοινός παρανομαστής όλων είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτό είναι το «νήμα» που συνδέει τις εξελίξεις τόσο μέσα όσο και έξω από τη χώρα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

ΠΑΛΑΙΟΖΟΓΛΩΠΙ

Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass