Ενημερώθηκαν για μελέτες και προγράμματα στο κυνήγι

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΚΥΝΗΓΩΝ ΓΙΑ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ ΧΟΙΡΟΥΣ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2018 17:00

Για τα δρώμενα και τις εξελίξεις του κυνηγίου, όπως έχουν διαμορφωθεί κατόπιν συναντήσεων με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελο ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων κ. Βαγγέλη Μπαλατσό τα μέλη της Ομοσπονδίας.

Η ενημέρωση έγινε στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Κυνηγετικών Συλλόγων της Ομοσπονδίας, σε κλίμα σύμπνοιας και ομοφωνίας. Ο πρόεδρος της Ζ΄ Κ.Ο.Θ. κ. Β. Μπαλατσός ενημέρωσε εκτενώς το σώμα της συνέλευσης και για το σύνολο των μελετών και των προγραμμάτων, τα οποία εκπονούνται από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις για την υπογραφή της Ρυθμιστικής Διάταξης Θήρας.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους εκπροσώπους των Κυνηγετικών Συλλόγων, κατά την οποία συζητήθηκαν διάφορες απόψεις και λήφθηκαν αποφάσεις, οι οποίες θα μεταφερθούν στο Δ.Σ. της Κ.Σ.Ε., του οποίου μέλος είναι ο πρόεδρός της Ζ΄ Κ.Ο.Θ., θα αξιολογηθούν και θα μεταφερθούν στο ΥΠΕΚΑ.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Στο πλευρό τεσσάρων κυνηγών – μελών του Κ.Σ. Ελασσόνας η Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων αναλαμβάνοντας τη νομική τους κάλυψη και κατακρίνοντας την παράλογη κατηγορία τους. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία «την Τετάρτη 23 Μαΐου εκδικάστηκε η υπόθεση τεσσάρων κυνηγών, οι οποίοι κατηγορούνταν (αδίκως) για το αδίκημα της κακοποίησης και βασανισμού ζώων, διότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο έσφαξαν δύο αγριόχοιρους, τους έγδαραν και τους τεμάχισαν. Το δικαστήριο, δεχόμενο το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι συγκεκριμένοι αγριόχοιροι αποτελούσαν προϊόν νόμιμης θήρας, απάλλαξε ομόφωνα τους κατηγορουμένους, κρίνοντας ότι δεν υφίσταται σε καμιά περίπτωση αδίκημα, επί επεξεργασίας θηράματος. Ο πρόεδρος της κ. Μπαλατσός Ευάγγελος ικανοποιημένος από την έκβαση της υπόθεσης, δεσμεύεται προς όλους τους κυνηγούς της Θεσσαλίας ότι η Ζ΄ Κ.Ο.Θ. θα είναι δίπλα στους συναδέλφους – κυνηγούς σε αντίστοιχες περιπτώσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1