«Συγγνώμη γιατί πίστεψα τον Σκουρλέτη»...

ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ΙΙ"

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2018 22:04
Μετά τα χαμόγελα οι επικρίσεις. Ο Κων. Αγοραστός μέμφεται τον Π. Σκουρλέτη για αθέτηση υποσχέσεων... Μετά τα χαμόγελα οι επικρίσεις. Ο Κων. Αγοραστός μέμφεται τον Π. Σκουρλέτη για αθέτηση υποσχέσεων...

Ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και τα σχέδια της κυβέρνησης για την τοπική αυτοδιοίκηση, ήταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός, στην ομιλία του χθες στην κοινή συνεδρίαση Επιτροπών της Βουλής επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων – Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022».

«Ζητώ δημόσια συγγνώμη που πίστεψα τον υπουργό Εσωτερικών όταν είπε ενώπιον όλων των περιφερειαρχών ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο για ν’ αποσυναρμολογήσει τις Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες. Όπως προκύπτει από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-22, όχι μόνο δεν προτίθεται να τις αποσυναρμολογήσει αλλά αυξάνει τον προϋπολογισμό τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.

«Στο Μεσοπρόθεσμο δεν υπάρχει καμιά αναφορά στον «Κλεισθένη ΙΙ». Και πάλι διαψεύστηκε ο αρμόδιος υπουργός», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ επισημαίνοντας: «Μεταρρύθμιση με δόσεις δεν γίνεται, μεταρρύθμιση γίνεται μια φορά και δυνατά».

Αναφερόμενος στην υποχρεωτική δέσμευση του συνόλου των αποθεματικών ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας και την κεντρική διαχείρισή τους από το Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Κ. Αγοραστός έκανε λόγο για «επιτροπεία νέου στυλ στην Αυτοδιοίκηση» και είπε με έμφαση:

«Είναι προφανές ότι δεν αντέχουν το καλύτερο κι αναφέρομαι στις Περιφέρειες που δεν χρωστούν, κάνουν συνετή διαχείριση, ξέρουν να συνεργάζονται, ξέρουν να φτάνουν στο αποτέλεσμα, ξέρουν να έχουν υπερκομματικό πατριωτισμό. Θέλουν να βάλουν βαρίδια στον θεσμό των Περιφερειών για να τον τραβήξουν προς τα κάτω, ενώ έχουν εμμονή με την ακόμη μεγαλύτερη γραφειοκρατία και το να «φορτώνουν» το κεντρικό κράτος και τον προϋπολογισμό με αχρείαστες υπηρεσίες».

Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό «η «επόμενη ημέρα» θα είναι η νέα δοκιμασία για τους πολίτες», καθώς όπως είπε «θα συνεχιστεί η μετρολογία του μνημονίου ανεξάρτητα αν λέγεται μνημόνιο ή όπως αλλιώς. Οι πολίτες υποφέρουν, το καλάθι της νοικοκυράς αδειάζει, η πατρίδα πονά. Η εξαθλίωση δεν οδηγεί στην έξοδο από την κρίση. Ορατότητα κανονικότητας μηδέν γιατί επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει επανάκτηση της ανεξαρτησίας της χώρας επί του οικονομικού πεδίου».

ΑΘΗΝΑ, Της ανταποκρίτριάς μας Αλεξάνδρας Φωτάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1