Σύμφωνο Συνεργασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη Ρωσία

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΙΝΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2018 17:00

«Η Θεσσαλία μας, σας καλεί να μπείτε στο κλίμα της. Να τη γυρίσετε και θα την αγαπήσετε. Κι αυτή σαν σωστή οικοδέσποινα θα φροντίσει να περάσετε μοναδικά!».

Με αυτά τα λόγια έκλεισε την παρουσίαση των τουριστικών προορισμών της Θεσσαλίας ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης Γιάννης Μπουτίνας, στο 2ο Ελληνορωσικό Φόρουμ με θέμα: «Διαπεριφερειακή Τουριστική Συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας», που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική την Δευτέρα.

Μετά το 1ο Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα πριν λίγους μήνες με μια αποστολή από τη χώρα μας την οποία συνόδευαν η υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ Κώστας Αγοραστός και στο οποίο δημιουργήθηκαν οι πρώτες επαφές με περιφέρειες της Ρωσίας, φιλοξενήθηκαν τώρα στη χώρα μας, 15 υπουργοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ρωσικών περιφερειών και μεγάλος αριθμός εκπροσώπων των ελληνικών περιφερειών και κορυφαίων παραγόντων της τουριστικής βιομηχανίας των δύο χωρών.

Στην εναρκτήρια ομιλία της η κ. Κουντουρά παρουσίασε το ελκυστικό τουριστικό προϊόν της Ελλάδας στη σημαντική για τον τουρισμό μας ρωσική αγορά και προσκάλεσε τους συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν τη μεγάλη ευκαιρία που δημιουργεί το φόρουμ για να προωθήσουν νέες και αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες άμεσα και για τα επόμενα χρόνια.

Έγιναν παρουσιάσεις του εθνικού τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας και της Ρωσίας και σε ειδικές ενότητες συζητήθηκε η δυναμική ανάπτυξης νέων συνεργασιών από τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των περιφερειών και των τουριστικών αγορών.

Ο κ. Μπουτίνας στην παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος συνολικά της Θεσσαλίας και στη στοχοποίηση προορισμών για τη ρωσική τουριστική αγορά, παρουσίασε κι άλλους προορισμούς που μπορούν να συνδυασθούν με το επίκεντρο των βασικών προορισμών. Στις Β2Β συναντήσεις με τους υπουργούς Τουρισμού και Πολιτισμού των Περιφερειών της Ρωσίας τόνισε πως είναι σημαντικό να υπάρχει μια αμφίδρομη μορφή συνεργασίας των Περιφερειών Ελλάδας και Ρωσίας, η οποία πέρα από τη συνεργασία στους incoming και outgoing τουρίστες, θα συνεχισθεί με ανταλλαγή πολιτιστικών εκδηλώσεων, ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε σχεδιασμό προγραμμάτων, αλλά και σε υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων.

Στο τέλος του φόρουμ και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν ότι θα υπάρχει πλέον συνεχής συνεργασία μετά την υπογραφή συμφώνων συνεργασίας και ήδη η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού υπέγραψε το πρώτο Σύμφωνο Συνεργασίας με την Περιφέρεια του Krasnontar και εξετάζει την υπογραφή ανάλογων συμφώνων συνεργασίας με άλλες 7 Περιφέρειες της Ρωσίας .

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2ο Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ που διεξήχθη στη Χαλκιδική αποτέλεσε σημαντικό βήμα για την τουριστική διασύνδεση των ελληνικών και ρωσικών περιφερειών που κινητοποιεί νέα σημαντικά οφέλη στην ανάπτυξη του τουρισμού τα επόμενα χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass