Ασθένεια απειλεί πλατάνια στον νομό Τρικάλων

ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2018 17:06

ΤΡΙΚΑΛΑ

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για το μεταχρωματικό έλκος του πλατάνου εχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε Τρίκαλα και Πύλη.

Πρόκειται για εκτεταμένη προσβολή οικοσυστημάτων πλατάνου από επιβλαβή μύκητα που προκαλεί την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου, όπως αναφέρει ο αναπληρωτής  προϊστάμενος του δασαρχείου Τρικάλων, κ. Χρήστος Κουλουκούρας.

Η ασθένεια, σύμφωνα με στοιχεία του δασαρχείου Τρικάλων,  εξαπλώνεται σε γειτονικά δένδρα με την επαφή ή συνένωση των ριζών, αλλά και σε άλλες περιοχές από τον άνθρωπο με τη μεταφορά ξυλείας η φυτευτικού υλικού, με τη χρήση μολυσμένων εργαλείων υλοτομίας και μηχανημάτων έργων. Ήδη η υπηρεσία, έχει εκδώσει Δασική Αστυνομική Διάταξη για τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκου του πλατάνου. Μάλιστα η αρμόδια υπηρεσία, οργανώνει δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα η μεν πρώτη την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 και ώρα 10:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων και η δεύτερη την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 και ώρα 10:00 στην αίθουσα του Δ.Σ. του Δήμου Πύλης.

Η ασθένεια του πλατάνου απειλεί με νέκρωση το σύνολο των πλατάνων της περιοχής αφού σε άλλες περιοχές της χώρας έχει αφανίσει ολόκληρα πλατανοδάση καθώς και αιωνόβια πλατάνια, πραγματικά μνημεία της φύσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass