Τι ζητά η Καρδίτσα από το νέο Πανεπιστήμιο

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΦΩΤΗ ΑΛΕΞΑΚΟΥ

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2018 16:18

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Την αντίθεσή του στο σχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εκφράζει με δήλωσή του και ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος.


Ο κ. Αλεξάκος, μεταξύ άλλων, ζητά και προτείνει τη διατήρηση του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας στην Καρδίτσα, καθώς επίσης την παραμονή και αναβάθμιση των Τμημάτων Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου και Δασοπονίας με σαφές περιεχόμενο ως Κατευθύνσεις στο ενιαίο Τμήμα.
Συγκεκριμένα η δήλωση του κ. Αλεξάκου έχει ως εξής:
«Είχαμε εγκαίρως επισημάνει και στην παρέμβασή μας προς τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου από τον περασμένο Φεβρουάριο ότι από τον διάλογο για τον σχεδιασμό του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δεν θα πρέπει να λείπει η τοπική κοινωνία μέσω των εκφραστών της, ώστε οι τελικές προτάσεις που θα διαμορφωθούν να είναι το αποτέλεσμα μια διεξοδικής προσέγγισης του ζητήματος και να τυγχάνουν ευρύτατης συναίνεσης, για να διασφαλιστεί και η επιτυχής έκβαση της όλης προσπάθειας.
Επιπροσθέτως, θέση μας ήταν και παραμένει ότι ο σχεδιασμός οφείλει να αφορά στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας, η δε κατανομή των Τμημάτων θα πρέπει να είναι ισόρροπη, που σημαίνει να ενισχυθούν οι Νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων, που είναι αδικημένοι.
Η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας δεν ανταποκρίνεται στα παραπάνω, με αποτέλεσμα να προκαλούνται δίκαια αντιδράσεις των πολιτών και φορέων της Καρδίτσας, αδικώντας με αυτόν τον τρόπο τα θετικά που επιφέρουν η ανωτατοποίηση των ΤΕΙ, καθώς και η απόφαση επαναπατρισμού του ΤΕΙ Δασοπονίας.
Δεν μπορεί η Καρδίτσα να είναι η μόνη πόλη χωρίς Πανεπιστημιακή Σχολή στο νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όταν μάλιστα διαθέτει όλες τις αναγκαίες υποδομές και την πλέον κεντροβαρική θέση μεταξύ των πέντε πόλεων που φιλοξενούν Τμήματα.
Δεν έχει λογική η κατάργηση επιτυχημένων Τμημάτων, όπως τα Τμήματα Διατροφής και Διαιτολογίας, Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου και Τεχνολογίας Τροφίμων που διαθέτουν υποδομές, εξοπλισμένα εργαστήρια, μεγάλη απήχηση στους υποψηφίους με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και πολύ καλές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης για τους πτυχιούχους τους.
Τα νέα Τμήματα που προτείνονται για την περιοχή μας, όπως τουλάχιστον ονοματίζονται, δεν διαφαίνεται να έχουν το ίδιο σαφές περιεχόμενο σπουδών, ούτε ανάλογα ελκυστικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, ζητήματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν άμεσα και να γίνουν οι απαραίτητες διευκρινίσεις, διορθώσεις και προσθήκες.
Πιστεύω ότι στη βάση του αιτήματος να διατηρηθεί το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στην Καρδίτσα, να παραμείνουν και να αναβαθμιστούν τα Τμήματα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου και Δασοπονίας με σαφές περιεχόμενο ως Κατευθύνσεις στο ενιαίο Τμήμα, καθώς και να λειτουργήσει Σχολή στην Καρδίτσα, επιβάλλεται όλοι οι φορείς και πολίτες να συμφωνήσουμε και να τα διεκδικήσουμε με ενιαία και ισχυρή φωνή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1