«Χαρά …και μνημόσυνο»

ΒΟΛΕΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΕ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2018 16:19

ΤΡΙΚΑΛΑ, Του ανταποκριτή μας Αποστόλη Ζώη
Για πρώτη φορά δημοσίως αναφέρθηκε χθες στο σχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας σπουδαστών του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Τρικάλων.

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε για «χαρά και μνημόσυνο, καθώς, τελείται μεν η ορκωμοσία, αλλά το τμήμα κλείνει…».
Ο κ. Παπαστεργίου, όπως αναφέρεται από τη δημοτική αρχή σε σχετική ανακοίνωση, υπενθύμισε ότι αυτή η κατάργηση έρχεται αρκετά χρόνια μετά τον μόχθο «όσων έφεραν σχολές στα Τρίκαλα». Και συνέχισε: «Κάποιοι δεν εκτίμησαν τη δουλειά των καθηγητών, τον μόχθο των γονέων, τον αγώνα των παιδιών». Για το μέλλον του τμήματος, αλλά και συνολικότερα για τη δράση των Τρικαλινών ενάντια στον συγκεκριμένο σχεδιασμό, ήταν επίσης σαφής ο δήμαρχος Τρικκαίων: «Μας προβληματίζει το θέμα και ελπίζουμε ότι την τελευταία στιγμή θα καταφέρουμε να πείσουμε ανθρώπους του Υπουργείου, ότι έχει λόγο ύπαρξης αυτό το τμήμα στα Τρίκαλα». Στο ίδιο μήκος κύματος ο περιφερειακός σύμβουλος και εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, ο κ. Ντίνος Μπάρδας, ο οποίος αναφέρθηκε σε συναισθήματα λύπης, καθώς και σε προσπάθεια να παραμείνει. Ο δε πρώην βουλευτής και νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης αναφέρθηκε σύντομα στο ιστορικό δημιουργίας του τμήματος, τονίζοντας ότι είναι θλιμμένος και οργισμένος, αναφερόμενος στο «κατεστημένο Βόλου και Λάρισας, που δεν ήθελε τη σχολή, η οποία έγινε καμάρι για το ΤΕΙ Θεσσαλίας».
H ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ
Στη συγκεκριμένη ορκωμοσία των 25 σπουδαστών του τμήματος ΤΕ Πολιτικών Μηχανικών ο δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στο μέλλον: «Θα ξαναχτίσουμε την Ελλάδα», είπε. Και κάλεσε τους αποφοίτους να εργαστούν γι’ αυτό, τους καθηγητές να συνεχίσουν το έργο τους, ευχαριστώντας τους γονείς για τη στήριξή τους. Και ζήτησε απ’ όσους δεν είναι Τρικαλινοί/ες να θυμούνται με αγάπη την πόλη που τους φιλοξένησε.
Ακολούθησε η ομιλία του προέδρου του τμήματος κ. Γεωργίου Παπαπολυμέρου, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή του τμήματος στην απόκτηση του πτυχίου των σπουδαστών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1