Στήριξη για τουρισμό, φως για Μουσείο

Από τον Αλ. Χαρίτση στο δήμαρχο Τρικκαίων Δημ. Παπαστεργίου * Τα σχέδια για «Ασκληπιό» και αστικό περιβάλλον

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2018 22:02

Για στήριξη δράσεων του Δήμου Τρικκαίων, έκανε λόγο ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτσης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Δημαρχείο και σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρίτσης, όπως αναφέρεται από τη δημοτική αρχή σε σχετική ανακοίνωση, άκουσε με προσοχή τα αιτήματα που μέσω υπομνήματος του τέθηκαν. Και αναφερόμενος σε αυτά, σημείωσε ότι ο Δήμος Τρικκαίων θα στηριχθεί, για τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στον τομέα της τεχνολογίας, για τον θεματικό τουρισμό που προωθείται μέσω του σχολικού τουρισμού στον Δήμο Τρικκαίων και του ιαματικού τουρισμού.

Επίσης, επισήμανε ότι θα συμβάλει στην προσπάθεια παραχώρησης του στρατοπέδου Πούλιου στον Δήμο, προκειμένου να δημιουργηθεί μουσείο των Τρικάλων. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, Σάκης Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης, οι δήμαρχοι Καλαμπάκας, Φαρκαδόνας και Πύλης κ. Σινάνης, Μεριβάκης και Μαράβας (οι οποίοι έθεσαν θέματα για τους Δήμους), οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων κ.κ. Αλεστά, Αυγέρου – Κογιάννη, Ψύχος, ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννης Κωτούλας, ο γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στ. Νταούλας.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων επίσης ενημέρωσε τον υπουργό για το Smart Trikala στο control room της δράσης, καθώς και για το e-ΚΕΠ με το ΑΤΜ πιστοποιητικών.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο κ. Παπαστεργίου νωρίτερα είχε θέσει και ενημερώσει τον υπουργό για συγκεκριμένες δράσεις και έργα του Δήμου Τρικκαίων, που χρήζουν ενίσχυσης. Αυτά είναι:

Α. ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ

Με στόχο την ανάδειξη – αξιοποίηση των φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων που χρησιμοποιήθηκαν κατά την αρχαιότητα:

– δημιουργείται το Ψηφιακό Ασκληπιείο,

– ενισχύεται ο πρωτογενής τομέας με την ενθάρρυνση δημιουργίας Ομάδων Παραγωγών στον κλάδο των φαρμακευτικών κι αρωματικών φυτών,

– προωθείται η συνεργασία με ελληνικές εταιρείες παρασκευής φαρμακευτικών σκευασμάτων.

– σχεδιάστηκε το «έξυπνο αγρόκτημα» για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης και εποπτείας αγροκτήματος,

– ιδρύθηκε Θεσσαλικός Συνεργατικός Σχηματισμός Συστημάτων και Εφαρμογών Γεωργίας (Thessaly Agro -Cluster) που θα είναι το πρώτο αγροτικό cluster καινοτομίας στην Ελλάδα.

Για τον λόγο αυτόν ζητήθηκε η επιτάχυνση της ενεργοποίησης της Δράσης Clusters & Meta-clusters του ΕΠΑνΕΚ που θα συμβάλλει θετικά στην επιτυχή υλοποίηση του σχεδιασμού μας.

Β. ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΡΟΣ ΡΙΖΩΜΑΤΟΣ

Αξιοποιείται ο Ιαματικός Πόρος του Ριζώματος Τρικάλων, που μέσω ΦΕΚ αναγνωρίζεται επισήμως. Η άμεση δημοσίευση της Δράσης «Αξιοποίηση και ανάδειξη των αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών» του ΕΠΑνΕΚ, αποτελεί μία βασική παράμετρο για την επιτυχία του σχεδίου.

Γ. ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να επενδύει στον θεματικό τουρισμό. Εκτός από τον «Μύλο των Ξωτικών», το Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, το Σπίτι των Τρικαλινών Δημιουργών, προωθούνται:

1. Η ίδρυση του Διαχρονικού Μουσείου των Τρικάλων

2. Το Πάρκο Τοπικής Πανίδας και Χλωρίδας στη θέση του υπάρχοντος Ζωολογικού Κήπου, με έμφαση στην ανάδειξη της τοπικής πανίδας και χλωρίδας και την ενίσχυση του εκπαιδευτικού χαρακτήρα του άλσους, μαζί με συνολική ανάπλαση του λόφου Προφήτη Ηλία.

3. Το Διαδραστικό Μουσείο Τεχνολογίας ως προορισμός για τους μαθητές που κατά δεκάδες χιλιάδες επισκέπτονται τα Τρίκαλα.

Δ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Παρεμβάσεις και δράσεις για τον Ληθαίο και τον Αγιαμονιώτη ποταμούς, που σύντομα θα υποβληθούν ως πρόταση στη Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Ανάδειξη παράκτιων και παρόχθιων ζωνών».

Επίσης, ο κ. Παπαστεργίου υπενθύμισε την έγκριση ποσού για την επανάχρηση των αποθηκών της τ. ΕΑΣΤ στον ΟΣΕ, ως χώρων πολιτισμού, μουσικής και εικαστικών. Κάτι που οδήγησε τον κ. Χαρίτση στο να αναφερθεί στην αξιοποίηση των προγραμμάτων του υπουργείου από τον Δήμο Τρικκαίων.

Ο κ. Χαρίτσης είχε κι ένα καλό νέο για τον Ε65. Τόνισε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες για νότιο σκέλος του Ε65, κάτι που θα οδηγήσει και στην προώθηση διαδικασιών για την επισημοποίηση συμφωνίας για το βόρειο σκέλος.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας Γεωργίας Κωστακοπούλου)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass