Η ίδια η ζωή θα αλλάξει τον «Κλεισθένη»

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΡΚΟΥΝ 150 ΨΗΦΟΙ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2018 16:12

«Όποιος γνωρίζει την Αυτοδιοίκηση αντιλαμβάνεται ότι η ίδια η ζωή θα οδηγήσει σε αλλαγή του «Κλεισθένη», για τον απλούστατο λόγο ότι συγκρούεται με την πραγματικότητα», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σχολιάζοντας την ψήφιση του Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών από τη Βουλή.

«Στη Βουλή μπορεί να ήταν αρκετή η ψήφος των «150», στην πράξη, όμως, οι πολίτες θα αντιληφθούν πλήρως τις επιπτώσεις της νομοθετικής παρέμβασης στην καθημερινότητά τους και η δική τους «ψήφος» θα είναι αρνητική», προσθέτει ο κ. Αγοραστός. Υπενθυμίζει ότι η ΕΝΠΕ εκπόνησε και κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις για:

-Τον επανασχεδιασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης β’ βαθμού και τη μετάβαση από την Περιφερειακή και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση.

-Την άμεση μεταφορά συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στις Περιφέρειες και

-Tις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις για την εύρυθμη λειτουργία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Σημειώνει, ότι το Υπουργείο δεν αξιοποίησε το παράθυρο ευκαιρίας που «ανοίξαμε» και δεν ενσωμάτωσε στον «Κλεισθένη» ούτε μία από τις προτάσεις οι οποίες αποτελούν «πολύτιμη παρακαταθήκη» για το παρόν και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης. «Είναι η πυξίδα για τη μετάβαση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, «που είναι το εργαλείο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, αλλά και της Αυτοδιοίκησης του μέλλοντος για την οποία εργαζόμαστε προς όφελος της κοινωνίας»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1