Παρακρατούνται τα νερά, στεγνώνει ο Παλαμάς

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2018 18:00

Σημαντικά προβλήματα στην άρδευση των καλλιεργειών παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Παλαμά, γεγονός που έκανε τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Σακελλαρίου να ζητήσει με ανακοίνωσή του την κατανόηση των παραγωγών επισημαίνοντας τα εξής:

«… Συνεχίζεται έτσι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2017 όταν μεγάλες εκτάσεις του Δήμου μας κινδύνευσαν να καταστραφούν λόγω της αδιαλλαξίας κάποιων. Να θυμίσω ότι για πάνω από 15 ημέρες η παροχέτευση από τη λίμνη Πλαστήρα ήταν 1.800.000m3 νερού ημερησίως και στον Παλαμά δεν ερχόταν καθόλου γιατί κάποιοι με το έτσι θέλω το παρακρατούσαν παράνομα και καταχρηστικά. Τα ίδια γίνονται και φέτος από την πρώτη μέρα που τα χωράφια χρειάστηκαν νερό. Η παραγγελία του Δήμου μας για νερό την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 700.000 m3 και το μισό από αυτό να ερχόταν θα ήταν ικανό να καλύψει όλες τις ανάγκες μας, μιας και όλο το δίκτυο του Δήμου ήταν γεμάτο. Αντί όμως γι΄αυτό για μια ολόκληρη εβδομάδα δεν ήρθαν συνολικά ούτε 100.000m3 με αποτέλεσμα να έχουν στεγνώσει τα πάντα. Παράνομα και καταχρηστικά το νερό της λίμνης παρακρατείτε από φορείς και Δήμους που προηγούνται του δικού μας. Η αδικία βέβαια σε βάρος του Δήμου μας έγινε ακόμα μεγαλύτερη μιας και το νερό που ήταν αποθηκευμένο στο Καλυβιώτικο ποτάμι τραβήχτηκε από τις μεγάλες αντλίες του Ερμητσίου.

Επειδή το εγώ δυστυχώς υπερτερεί από το εμείς και επειδή πρέπει επιτέλους να σταματήσουν τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των αγροτών μας, αναγκαστήκαμε να επισκεφτούμε και να εκφράσουμε το πρόβλημα σε αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες αφού εξαντλήσαμε κάθε ίχνος υπομονής. Από αυτούς πήραμε την διαβεβαίωση ότι αν η κατάσταση δεν αρχίσει να ομαλοποιείται από σήμερα (σσ χθες)που η παροχέτευση νερού θα φτάσει 1.800.000m3, θα γίνει κατανομή ευθυνών με τις ανάλογες συνέπειες για τον καθένα. Ζητώ την κατανόηση και την υπομονή σας για μια ή δύο ημέρες ακόμη, ευελπιστώντας ότι θα πρυτανεύσει η λογική και η ισονομία και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί χωρίς να χρειαστεί να φτάσουμε στα άκρα».

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass