Χρηματοδότηση 1.000.000 ευρώ για αγροτική οδοποιία εξασφάλισε η Καρδίτσα

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2018 15:39

Εκτεταμένες παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους συνολικού μήκους 8,2 χλμ περίπου που εξυπηρετούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο του Δήμου Καρδίτσας περιλαμβάνει το έργο «Κατασκευή δικτύου πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Δήμο Καρδίτσας» που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020 με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός.

Η σχετική μελέτη του έργου συντάχθηκε από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μετά από προφορική εντολή του Δημάρχου κ. Φωτ. Αλεξάκου και υποβλήθηκε προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας έπειτα από την Πρόσκληση που εκδόθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 για τη Δράση «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις».

Ειδικότερα στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται να γίνουν επεμβάσεις (μέχρι και το στάδιο της ασφαλτόστρωσης) σε αγροτικούς δρόμους στη Δημοτική Κοινότητα Καρδιτσομάγουλας και τις Τοπικές Κοινότητες Αρτεσιανού, Παλαιοκκλησίου, Μητρόπολης, Γεωργικού, Αγ. Γεωργίου, Προδρόμου , Μυρίνης και Οικισμού Μαυρονερίου της Τ.Κ. Καλλιφωνίου, συνολικού μήκους 8,2 χλμ περίπου που εξυπηρετούν πάνω από 20 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το έργο:

«Ένα ακόμη σημαντικό έργο για το Δήμο μας, που αφορά την βελτίωση του δικτύου πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις μπαίνει στο στάδιο της υλοποίησης. Το έργο αποτελούσε σημαντική προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, καθώς αναμένεται να συμβάλει στην ευκολότερη και ασφαλέστερη προσπελασιμότητα των αγροτών και κτηνοτρόφων μας στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις τους, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, στην βελτίωση και εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων (πρόσβαση μηχανών, εύκολη διακίνηση της παραγωγής κ.λπ.) και κατ’ επέκταση στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα.

Θέλω να ευχαριστήσω τους αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου μας που συνεργάστηκαν για να προετοιμάσουν μια άρτια πρόταση δέσμης έργων, καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Διαχειριστικής Αρχής για την συνεργασία και φυσικά τον Περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστό που για μία ακόμα φορά στάθηκε θετικά απέναντι σε ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την στήριξη και την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα της περιοχής μας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα εντάχθηκαν σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα πολλά και σημαντικά για το Δήμο μας έργα μεγάλου προϋπολογισμού, γεγονός που πιστοποιεί και επιβραβεύει την συστηματική προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική μας Αρχή σε αγαστή συνεργασία με τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του Δήμου μας για την δρομολόγηση και υλοποίηση έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα για την περιοχή μας και αυτό δεν μπορεί παρά να μας ικανοποιεί ιδιαίτερα».

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass