Πρόγραμμα δασοπροστασίας σε δασικές περιοχές του Ν. Τρικάλων

Για πυρκαγιές, καταπατήσεις – εκχερσώσεις, παράνομη θήρα, υλοτομία και διακίνηση δασικών προϊόντων

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2018 17:27

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας
Γεωργίας Κωστακοπούλου)

 

Ένα σημαντικό πρόγραμμα υλοποιούν οι Δασικές Υπηρεσίες του Νομού Τρικάλων (Διεύθυνση Δασών – Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας).

Πιο συγκεκριμένα, υλοποιούν Πρόγραμμα Δασοπροστασίας σε εφαρμογή σχετικών διαταγών και Αποφάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης –Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος) και του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.
Σκοπός του Προγράμματος, όπως αναφέρει ο Χρήστος Αλ. Κουτσονάσιος, Διευθυντής Δασών Ν. Τρικάλων είναι να προστατευθούν αποτελεσματικά τα δάση, οι δασικές εκτάσεις και η πανίδα τους από τους πάσης φύσεως κινδύνους που τα απειλούν και ειδικά από πυρκαγιές, καταπατήσεις – εκχερσώσεις, παράνομη θήρα, όπως επίσης ο έλεγχος διενέργειας παράνομων υλοτομιών και παράνομης διακίνησης δασικών προϊόντων, έλεγχος παράνομης αλιείας κυρίως πέστροφας στα ορεινά ρεύματα, καθώς και η επίτευξη της αστυνόμευσης του Αγροτικού Περιβάλλοντος.
Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού οι υπηρεσίες εφαρμόζουν πρόγραμμα επιφυλακής κατά τις απογευματινές ώρες των εργάσιμων ημερών Κυριακών και εξαιρέσιμων, καθώς και τις βραδινές ώρες.

 

ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ
Πέραν της επιφυλακής που θα παρέχεται στις έδρες των Δασικών μας Υπηρεσιών, συνεχίζει ο ίδιος, έχουν συγκροτηθεί και συνεργεία εποχούμενων περιπολιών από Δασικούς Υπαλλήλους, τα οποία θα ελέγχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου (σε επικίνδυνες για την τέλεση δασικών παραβάσεων περιοχές) συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος.
Για την υποβοήθηση του Προγράμματος Δασοπροστασίας οι υπηρεσίες έχουν ήδη προβεί και θα συνεχίσουν να συντηρούν και να αποκαθιστούν την βατότητα του δημοσίου δικτύου δασοδρόμων, στο πλαίσιο βέβαια των χορηγηθεισών για το σκοπό αυτό πιστώσεων προκειμένου η επέμβαση των Πυροσβεστικών οχημάτων να γίνεται χωρίς προβλήματα σε περιπτώσεις εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς, ώστε να προλαμβάνεται η εξάπλωσή της προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος αλλά κυρίως στην προστασία της ανθρώπινης ύπαρξης και υποδομών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass