Γιορτή… Κινητικότητας

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2018 15:34

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Γιορτή θα αποτελέσει για το Δήμο Καρδίτσας η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, καθώς από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου ο Δήμος σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, την Τροχαία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλους φορείς, προγραμματίζει να υλοποιήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων, συνοδευόμενα και από μόνιμες παρεμβάσεις με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση των πολιτών στην χρήση του ποδηλάτου και γενικότερα στην επιλογή βιώσιμων εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στην ασφάλεια.

Οι στόχοι της συμμετοχής του Δήμου Καρδίτσας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Φωτ. Αλεξάκου των Αντιδημάρχων κ.κ. Κων. Ξυλομένου και Βασ. Κουρκούνα, του Δ/ντη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Μιχ. Παπανούσκα και της Προϊσταμένης του Τμήματος Προγραμματισμού κ. Νατ. Τζέλλου.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή δίνει προτεραιότητα στην βελτίωση της αστικής κινητικότητας, υλοποιώντας δράσεις, αλλά και έργα που να ενθαρρύνουν τους πολίτες να χρησιμοποιούν λιγότερο το αυτοκίνητο και περισσότερο το ποδήλατο και το βάδισμα για τις μετακινήσεις τους αναδεικνύοντας το όφελος αυτών των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης για το περιβάλλον και την υγεία.

«Η συμμετοχή του Δήμου μας στη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έρχεται να πλαισιώσει τον γενικό μας στόχο για λιγότερο αυτοκίνητο και περισσότερο ποδήλατο στην πόλη μας, την πόλη του ποδηλάτου δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση σε θέματα ασφάλειας και υγείας. Η περσινή μας συμμετοχή διακρίθηκε και επιβραβεύθηκε με μια χρηματοδότηση 10.000 € από το Πράσινο Ταμείο, με την οποία καλύπτουμε ένα σημαντικό μέρος του κόστους των εκδηλώσεων που προγραμματίζουμε φέτος, καθώς και κάποιων από τα μόνιμα μέτρα που εξυπηρετούν τον παραπάνω στόχο. Ευελπιστούμε οτι και φέτος θα διακριθούμε για τη συμμετοχή μας, αλλά το σημαντικότερο είναι μέσα από αυτή να κάνουμε ένα ακόμα βήμα για τη βελτίωση της αστικής κινητικότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξάκος, ο οποίος ευχαρίστησε την Ομάδα Εργασίας των αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου που προετοίμασαν τη συμμετοχή του σ΄αυτό τον καταξιωμένο ευρωπαϊκό θεσμό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass