«Μνήμης Ψήγματα» στην Καρδίτσα

EΚΘΕΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ Λ. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΑΚΗ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2018 17:00

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Στιγμές από ένα πλούσιο αρχείο του αρχαιολογικού πλούτου της Θεσσαλίας, με έμφαση σε αυτά της Καρδίτσας, περιλαμβάνει η έκθεση αρχαιολογικής φωτογραφίας με τίτλο «Μνήμης Ψήγματα», του Αρχαιολόγου και Επίτιμου Εφόρου Αρχαιοτήτων Δ. Θεσσαλίας κ. Λεωνίδα Χατζηαγγελάκη.

Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα στις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα του Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας και θα διαρκέσει έως 15 Δεκεμβρίου 2018.

Την έκθεση διοργανώνει η Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών σε συνεργασία με τον Εικαστικό Όμιλο, το Δήμο Καρδίτσας και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης οι συνδιοργανωτές φορείς παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Η έκθεση «Μνήμης Ψήγματα» προσεγγίζει και ανιχνεύει με εικαστική διάσταση ορισμένα μνημεία και χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας, ήτοι της Καρδίτσας , της Λάρισας, των Τρικάλων και της Μαγνησίας.

Παρουσιάζονται ανασκαφικές απόψεις από αρχαιολογικές θέσεις, όπως από τον Συκεώνα, το Ερμήτσι, τους Γόμφους, το Φανάρι, τα Τρίκαλα, το αρχαίο θέατρο, βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία της Λάρισας- Αγ. Αχίλλιος, Οθωμανικά λουτρα Μπεζεστένι- τμήματα λειψάνων της οχυρωματικής προστασίας των αρχαίων πόλεων – Αγρελιά Τρικάλων, Βλοχός Καρδίτσας, Γορίτσα Βόλου, Βελίκα Λάρισας, Γριζάνο Τρικάλων – αρχαίους ναούς από τη Μητρόπολη Καρδίτσας, τον Σωρό Βόλου, το Πύθιο Ελασσόνας, βυζαντινοί ναοί – Πόρτας Παναγιά Πύλης, Τιμίου Σταυρού Κρανέας, Ευαγγελίστριας Σκιάθου, Ι. Μονή Παναγίας Σπηλιάς Κουμπουριανών Καρδίτσας, επιλεγμένα αντικείμενα από την περιοχή της Καρδίτσας που σήμερα εκτίθονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας.

Στην συνέντευξη τύπου εκτός του κ. Χατζηαγγελάκη, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών κ. Βασίλης Τσαντήλας και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass