Αφετηρία πανελλαδικής καμπάνιας για την Ισότητα των Φύλων η Καρδίτσα

Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΔΟΜΗ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2018 22:43

Στην Καρδίτσα βρέθηκε η υφυπουργός Εσωτερικών κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη προκειμένου να κηρύξει την έναρξη μιας σημαντικής πανελλαδικής καμπάνιας για την ενημέρωση και συνειδητοποίηση των συμπολιτών μας επάνω στα ζητήματα της Ισότητας των Φύλων και της καταπολέμησης της έμφυλης βίας.

Όπως επισήμανε η ίδια στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε μαζί με τον δήμαρχο κ. Φώτη Αλεξάκο στο Δημαρχείο της πόλης, δεν επέλεξε τυχαία να ξεκινήσει από την Καρδίτσα την προώθηση της ενημερωτικής δράσης για το νέο νομοσχέδιο Ισότητας των Φύλων. «Το έκανα διότι είναι η πρώτη πόλη στην οποία δημιουργήθηκε μία Δομή υποστήριξης των γυναικών, το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, το οποίο λειτουργεί με αποτελεσματικό και πρότυπο τρόπο μέχρι και σήμερα. Τους ανθρώπους αυτού του Κέντρου, το προσωπικό, τη διεύθυνση και το Διοικητικό Συμβούλιο, τους συγχαίρω για τη δουλειά τους τόσα χρόνια, συγχαίρω επίσης και τις δημοτικές διοικήσεις που τους στήριξαν» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Χρυσοβελώνη. Την Υφυπουργό συνόδευαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπύρος Λάππας, ο συντονιστής της Ν.Ε. Καρδίτσας του κόμματος κ. Ηλίας Αντωνίου, η διευθύντρια του Κέντρου Γυναικών κα Καίτη Βελεσιώτου, επιστημονικά στελέχη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Η κ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ Ειδικότερα στην συνέντευξη Τύπου η κα Χρυσοβελώνη ενέφερε μεταξύ άλλων: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έφερε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να κυρώσει τη Συμφωνία της Κωνσταντινούπολης. Μία διεθνούς αναγνώρισης και κύρους συμφωνία που έχει γίνει με πρωτοβουλία της ευρωπαϊκής Επιτροπής τα προηγούμενα χρόνια, η οποία καθορίζει όρους και κανόνες για την αντιμετώπιση των διακρίσεων με βάση το φύλο και τη καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Τώρα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, τις ερχόμενες ημέρες εισάγει στην Βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο για την «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας», όπως τιτλοφορείται. Πρόκειται για την κορυφαία πράξη για την υποστήριξη των γυναικών και των δικαιωμάτων τους στην Ελλάδα. Μιλάμε για νόμο – πλαίσιο που για πρώτη φορά – μετά από πολλά χρόνια – αποδεικνύει το ενδιαφέρον του Κράτους για τα ζητήματα της Ισότητας των Φύλων. Ο κ. ΑΛΕΞΑΚΟΣ Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος δήλωσε για την επίσκεψη της κας Χρυσοβελώνη: «Ο Δήμος Καρδίτσας είναι πρωτοπόρος στο ζήτημα της προώθησης της ισότητας των δύο φύλων λειτουργώντας εδώ και 26 χρόνια το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, το οποίο υλοποιεί σημαντικές δράσεις και προγράμματα και παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες προς αυτή την κατεύθυνση. Η λειτουργία του Κέντρου Γυναικών δεν ήταν πάντα χωρίς προβλήματα. Ως Δημοτική Αρχή αναλαμβάνοντας τη Διοίκηση του Δήμου βρήκαμε συσσωρευμένες οφειλές του Κέντρου ειδικά προς τους εργαζόμενους, οι οποίοι ήταν απλήρωτοι επί μήνες και σε προμηθευτές. Με πολύ προσπάθεια καταφέραμε να ομαλοποιήσουμε τη λειτουργία της δομής ούτως ώστε να έχςι μηδενικές οφειλές σήμερα και να πετύχουμε την ένταξή της στο δίκτυο των δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και τη χρηματοδότησή της από το ΕΣΠΑ. Στηρίζουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο έμπρακτα τη λειτουργία του Κέντρου και διασφαλίζουμε τη συνέχειά του, αφήνοντας το προσωπικό απερίσπαστο στο λειτούργημά του».

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φ.Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass