Υφεση φαινομένων με βροχές και παγετό

* ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ * ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΧΙΟΝΙΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2019 22:16

Βροχοπτώσεις διαδέχονται τη χιονόπτωση αύριο στα πεδινά, ενώ ορατός παραμένει ο κίνδυνος νέας έντασης των καιρικών φαινομένων με χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά του νομού Λάρισας και σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων.

Στη Λάρισα η υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων αλλάζει ριζικά την εικόνα της, καθώς σταδιακά λιώνει το χιόνι και η πόλη επανέρχεται στην κανονικότητα, με τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες για την εποχή. Αν και η θερμοκρασία άγγιξε χθες τους -5 βαθμούς Κελσίου, παρατηρήθηκε μεγάλη κίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στους δρόμους της πόλης και στο εμπορικό κέντρο, χωρίς προβλήματα, αφού τα συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων είχαν μεριμνήσει για τις ασφαλείς μετακινήσεις των πολιτών, μειώνοντας τις πιθανότητες να διατηρηθεί ο πάγος, με ολονύκτιες επιχειρήσεις τις τελευταίες μέρες, σε κάθε συνοικία και τοπική κοινότητα. «Παραμένουν όλη την εβδομάδα οι αρνητικές θερμοκρασίες…» αναφέρουν οι μετεωρολόγοι της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) κ. Αναστασία Παπακρίβου και κ. Παναγιώτης Σκριμιζέας, οι οποίοι προβλέπουν αναλυτικότερα τα εξής: «Σταδιακή βελτίωση και ύφεση των φαινομένων σήμερα Τρίτη με συννεφιά. Η ελάχιστη θερμοκρασία στη Λάρισα θα αγγίξει τους -7 βαθμούς Κελσίου και η μέγιστη τους 3ο Κελσίου. Αύριο Τετάρτη, αναμένεται ένταση των καιρικών φαινομένων, από τις πρωινές ώρες, με βροχή και συννεφιά στα πεδινά, καθώς και χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά (σε υψόμετρο από 600μ και άνω). Έντονα τοπικά φαινόμενα προβλέπονται κυρίως νότια και δυτικά του νομού με σταδιακή βελτίωση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία στη Λάρισα θα αγγίξει τους -5 βαθμούς Κελσίου. Για την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου προβλέπονται παροδικές βροχές, με την χιονόπτωση να περιορίζεται μόνο στα ορεινά, σε πάνω από 1.000 μέτρα υψόμετρο». ΠΟΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ Παραμένουν κλειστές οι επαρχιακές οδοί Ελάφου – Σκλήθρου και Μεγαλόβρυσου – Ανατολής, του Δήμου Αγιάς, λόγω χιονιού και παγετού -σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας- ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις εξής οδούς: -Eπ. οδός Δήμητρας – Ανατολής από 3ο έως 18ο χλμ. -Επ. οδός Βελίκας – Κόκκινου νερού. -Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Τεμπών η κυκλοφορία οχημάτων διεξάγεται κανονικά, αλλά απαιτείται χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων εντός των οικισμών: Σπηλιά-Αμπελάκια-Καρίτσα-Καλλιπεύκη-Κρανέα-Αιγάνη-Ραψάνη. Λένα Κισσάβου Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass