Οι υποψήφιοι δήμαρχοι της «Λαϊκής Αντιπολίτευσης» στη Θεσσαλία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και τους Δήμους της Θεσσαλίας ήταν μπροστά σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, το ανέδειξαν στο πλαίσιο του περιφερειακού συμβουλίου και των δημοτικών συμβουλίων, έδωσαν μάχες κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Με δυο λόγια ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια και θα είναι Λαϊκή Αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική. Γι’ αυτό σας καλούμε να δώσετε δύναμη στους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης τόσο στην Περιφέρεια, όσο και στους Δήμους με υποψηφίους τους δοκιμασμένους αγωνιστές σε όλα τα μέτωπα του αγώνα». Προσκλητήριο αγώνα και υπερψήφισης των συνδυασμών που υποστηρίζει το κόμμα απηύθυνε χθες ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της Κ.Ε του ΚΚΕ και γραμματέας της Ε.Π. Θεσσαλίας, μιλώντας σε εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο» με θέμα τις επικείμενες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπου και ανακοινώθηκαν επισήμως οι υποψήφιοι δήμαρχοι που υποστηρίζει το ΚΚΕ.

Πλην των υποψηφιοτήτων του Τ. Τσιαπλέ, προέδρου του ΕΚΛ και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και του Πέτρου Κρίκη καθηγητή φυσικής αγωγής, μέλους της Ε. Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ για τον Δήμο της Λάρισας, που είχαν ανακοινωθεί τον περασμένο μήνα από τον γ.γ. του κόμματος Δ. Κουτσούμπα, υποψήφιοι δήμαρχοι για τους υπόλοιπους δήμους του Νομού Λάρισας θα είναι οι: Δήμος Αγιάς, Κασίδας Γιάννης, 58 χρονών, δασολόγος, υποψήφιος δήμαρχος και το 2014, στέλεχος του ΚΚΕ. Δήμος Ελασσόνας, Αβρανάς Δημήτρης, 37 χρονών, οδοντίατρος, υποψήφιος δήμαρχος από το 2010, μέλος της Ε.Π Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Δήμος Κιλελέρ, Σταμουλάκης Βασίλης, 60 χρονών, συνταξιούχος έμπορος, υποψήφιος δήμαρχος και το 2014, στέλεχος του ΚΚΕ. Δήμος Τεμπών, Κωστή Μαρία, 60 χρονών, συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος. Δήμος Τυρνάβου, Χατζηκράχτης Στέλιος, 60 χρονών, ελεύθερος επαγγελματίας εκπαιδευτικός, υποψήφιος δήμαρχος και το 2014, παλιότερα αντιδήμαρχος Τυρνάβου. Δήμος Φαρσάλων, Αναγνώστου Αποστόλης, 56 χρονών, οικοδόμος, μέλος της Τ.Ε. Υπαίθρου του ΚΚΕ.

«Απευθυνόμαστε πλατιά, στην εργατική τάξη, τους αγρότες και τους ΕΒΕ, τη νεολαία, τις λαϊκές δυνάμεις, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του Κόμματος και τις άλλες πολιτικές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κ. Αβραμόπουλος, «απευθυνόμαστε στις δυνάμεις που εκτιμούν την σταθερότητα και τη συνέπεια του κόμματος, στους εργαζόμενους που στηρίζουν τις ταξικές δυνάμεις στις αρχαιρεσίες των σωματείων.

Καλούμε τον λαό της Θεσσαλίας κι αυτούς που μπορεί να μην συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, αλλά αντιπαλεύουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική, την επίθεση της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, να μπουν στον αγώνα και να δώσουμε μαζί αυτές τις μάχες. Ο στόχος για ισχυρό ΚΚΕ παντού είναι στόχος ελπίδας, προοπτικής και ανταποκρίνεται στα εργατικά λαϊκά συμφέροντα. Οι εργαζόμενοι έχουν συγκεντρώσει αρκετή πολιτική πείρα, η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί για να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, να μην εγκλωβιστούν λαϊκές δυνάμεις στα γρανάζια του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος και των διαχειριστών του.

Κριτήριο ψήφου θα πρέπει να αποτελέσει η συνείδηση ότι η βαρβαρότητα που βιώνει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, η μεγάλη πλειοψηφία της νεολαίας και των γυναικών, απορρέουν από τη στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, της ΝΔ, από την πολιτική που ως στόχο έχει την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου…

Τα κράτη-μέλη συναποφασίζουν στα όργανα της ΕΕ ενιαίες στρατηγικές σε πολύ σοβαρούς τομείς, που εγκρίνονται από τα εθνικά κοινοβούλια, εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις, τις περιφέρειες και τους δήμους. Αυτή η πολιτική υλοποιείται και εδώ στη Θεσσαλία, τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από τους δήμους. Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση ξεκαθαρίσαμε στον λαό ότι περιφέρειες και δήμοι μέσα από τον Καλλικράτη γίνονται ακόμη πιο ισχυρά εργαλεία προώθησης της καπιταλιστικής ανάπτυξης, δένονται περισσότερο με τις επιχειρήσεις και συμμετέχουν στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Με τον Κλεισθένη, τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα».

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η Επιτροπή Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλίας έδωσε επίσης στη δημοσιότητα και τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων που στηρίζει το ΚΚΕ στην υπόλοιπη Θεσσαλία.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Δήμος Βόλου - Ριζόπουλος Αποστόλης, 55 χρονών, δάσκαλος, μέλος του Τ.Γ. Μαγνησίας του ΚΚΕ. Δήμος Αλμυρού - Τσόγκας Σάββας, 61 χρονών, ελεύθερος επαγγελματίας λογιστής- φοροτέχνης, μέλος της Τ.Ε Μαγνησίας του ΚΚΕ. Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου - Τσαπράζης Βασίλης, 38 χρονών, πολιτικός μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας, μέλος της Τ.Ε Μαγνησίας του ΚΚΕ. Δήμος Νοτίου Πηλίου - Κωνσταντινάκης Γιάννης, 52 χρονών, ελεύθερος επαγγελματίας χωματουργικών έργων, μέλος της Τ.Ε Μαγνησίας του ΚΚΕ. Δήμος Ρήγα Φεραίου - Παπαϊωάννου Αποστόλης, 62 χρονών, συνταξιούχος καθηγητής, στέλεχος του ΚΚΕ. Δήμος Σκιάθου Καρπέτας Βάιος, 31 χρονών, τραπεζοϋπάλληλος, γραμματέας της Κ.Ο. Σκιάθου του ΚΚΕ. Δήμος Σκοπέλου - Αναγνώστου Γιώργος, 40 χρονών, επαγγελματίας τουρισμού-εστίασης, στέλεχος του ΚΚΕ.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Δήμος Τρικκαίων - Καΐκης Γιώργος, 56 χρονών, καθηγητής φυσικής αγωγής στη δημόσια εκπαίδευση, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και του Τ.Γ. Τρικάλων του ΚΚΕ. Δήμος Πύλης - Καλύβας Βάιος, 45 χρονών, πτυχιούχος επαγγελματίας μηχανικός αυτοκινήτων, μέλος της Γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ. Δήμος Φαρκαδόνας - Στεργίου Ευαγγελία, 48 χρονών, ειδική παιδαγωγός, στέλεχος του ΚΚΕ.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Δήμος Καρδίτσας - Κρανιάς Βασίλης, 62 χρονών, συνταξιούχος τεχνικός ΟΤΕ, μέλος του Τ.Γ Καρδίτσας του ΚΚΕ. Δήμος Λίμνης Πλαστήρα - Ελευθερίου Βασίλης, 36 χρονών, τοπογράφος μηχανικός, μέλος της Τ.Ε Καρδίτσας του ΚΚΕ. Δήμος Μουζακίου - Γιώτης Λάμπρος, 61 χρονών, ψυκτικός. Δήμος Παλαμά - Πολυγένης Αρης, 38 χρονών, αγρότης, μέλος της Τ.Ε Καρδίτσας του ΚΚΕ. Δήμος Σοφάδων - Στουρνάρας Ηλίας, 33 χρονών, τοπογράφος μηχανικός, μέλος της Τ.Ε. Καρδίτσας του ΚΚΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass