Εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πετροχώρι Αργιθέας

ΘΕΤΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2019 15:55

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Καθαρογράφτηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου Αργιθέας και ανέβηκε στο " Διαύγεια" η υπ’ αριθμ. 153/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία δίνεται θετική γνωμοδότηση με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις προς αιτούσα επενδύτρια εταιρεία για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση Χονδροσπάνι της Κοινότητας Πετροχωρίου Ανατολικής Αργιθέας σε υψόμετρο 1.700 μ..

Όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.Α κ. Δημήτρης Παπακώστας, «η απόφαση είναι καρπός Διαπαραταξιακής Συνεννόησης και Συνεργασίας στον Δήμο με γνώμονα το γενικό τοπικό συμφέρον, την οικοανάπτυξη της ορεινής- δυσπρόσιτης περιοχής, την τόνωση των εσόδων του Δήμου και των δημοτών, όπως ρητά προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και ήδη απολαμβάνουν οι κάτοικοι Αργυρίου- Καταφυλλίου -Βραγκιανών μέσω των Υδροηλεκτρικών Έργων της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ και ENEL Hellas. Η απόφαση είναι σε αρμονική κοινή αειφορική γραμμή με τα γειτονικά Δ.Σ. του Μουζακίου και της Αμφιλοχίας. Ήδη στο όρος Αυλακίου Αιτωλοακαρνανίας τέθηκαν σε λειτουργία οι ανεμογεννήτριες και παράγουν καθαρή ενέργεια. Σεβαστές όλες οι απόψεις και τοποθετήσεις, όμως στις δημοκρατίες οι πλειοψηφίες χαράσσουν πολιτική και λαμβάνουν αποφάσεις! Η Διαβούλευση βέβαια συνεχίζεται καθώς όλοι οι φορείς, κινήσεις και αιρετοί, ή ενεργοί δημότες έχουν χρέος να πάρουν δημόσια θέση επί του κρίσιμου ζητήματος της αειφορικής ανάπτυξης, των επενδύσεων σε έργα ΑΠΕ στα 20 χωριά μας! Ως Πατριωτικές Δυνάμεις Αχελωου - ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.Α Αργιθέας, έχουμε διαχρονικά ταχθεί υπέρ των Αειφορικων επενδύσεων και στοχεύουμε την προσεχή τετραετία (2019-2023) να ξεκινήσει η μεγάλη επένδυση του Υδροηλεκτρικού έργου Καταφυλλίου- Μεσοπύργου Αρτας, επί του ποταμού Αχελώου στο κέντρο της ομώνυμης Κοιλάδας, από την ιδιοκτήτρια εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ, που θα αναβαθμίσει το φυσικό περιβάλλον, θα δώσει καθαρή ενέργεια (ισχύος 40MW) και θα τονώσει την τοπική οικονομία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass