Ολοκληρώνεται ο κόμβος στην περιφερειακή Τρικάλων

Μελέτη για την ανακατασκευή της οδού στα πρότυπα της λεωφόρου Καραμανλή – Αλλοι τρεις κόμβοι στις διασταυρώσεις με Αγ. Θωμά, Τερψιθέα και Φαρσάλων

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2019 15:14

Παραδίδεται τους επόμενους μήνες στην κυκλοφορία ο κυκλικός κόμβος στην περιφερειακή Τρικάλων, στο ύψος του γηπέδου της ΑΕΛ.

Το έργο εξελίσσεται ομαλά και η ολοκλήρωσή του θα συμβάλει στη διεξαγωγή της κυκλοφορίας με ασφάλεια ενώ θα συνδέσει επίσης την περιφερειακή με την εθνική οδό Λάρισας – Καρδίτσας, όταν σήμερα επιβατικά και βαρέα οχήματα είτε εισέρχονται στην πόλη – είτε κινούνται παράνομα επί της περιφερειακής προκειμένου να κατευθυνθούν προς Καρδίτσα.

Με τον κόμβο θα αποκτήσει ασφαλή πρόσβαση, μέσω παράπλευρης οδού, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, η επισκεψιμότητα στο οποίο αυξάνεται διαρκώς, ενώ θα συνδεθεί η περιφερειακή με τον χώρο στάθμευσης του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου της ΑΕΛ, μέσω της οδού Αστερίου Καντώνια.

Την πορεία του έργου εξέτασε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός όπου έγινε γνωστό ότι ο συγκεκριμένος κόμβος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία τον ερχόμενο Μάιο.

Να σημειωθεί πως στην περιφερειακή Τρικάλων θα γίνουν άλλοι τρεις κυκλικοί κόμβοι στο πλαίσιο έργων που επίσης χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας. Ο πρώτος κόμβος κατασκευάζεται ήδη στην είσοδο της συνοικίας του Αγίου Θωμά (στο πλαίσιο του έργου του νέου δακτυλίου από το ύψος της ΔΕΥΑΛ), ο δεύτερος κόμβος θα κατασκευασθεί στη διασταύρωση της Τερψιθέας (στο ύψος της λαϊκής του Σαββάτου) ενώ ο τρίτος κόμβος θα κατασκευασθεί στη διασταύρωση με την οδό Φαρσάλων.

Το σημαντικότερο ωστόσο αφορά στη χρηματοδότηση της μελέτης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου η περιφερειακή Τρικάλων να γίνει ασφαλής δρόμος κατά τα πρότυπα της λεωφόρου Καραμανλή.

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ

Η ανάγκη για την κατασκευή του κόμβου προέκυψε από την αλλαγή των κυκλοφοριακών δεδομένων στην περιοχή και κυρίως από τις κυκλοφοριακές επιπτώσεις της λειτουργίας του νέου γηπέδου της ΑΕΛ και του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

Να διευκρινισθεί ότι στο πλαίσιο του έργο προεκτείνεται η οδός που οδηγεί στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας μέσω της οδού Καντώνια και στον χώρο του Μουσείου διαμορφώνεται χώρος αναστροφής, καθώς και χώρος στάθμευσης λεωφορείων. Παράλληλα διαμορφώνεται και η έξοδος του Διαχρονικού Μουσείου στην περιφερειακή οδό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass