Προτάσεις ενός σύγχρονου φιλελεύθερου

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Μικέλη Χατζηγάκη στα Τρίκαλα

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2019 22:08

«Διαβάζοντας το βιβλίο του Μικέλη Χατζηγάκη, οφείλω να πω πως εντυπωσιάστηκα από την ευρύτητα του γνωστικού του πεδίου, την καθαρή του σκέψη, το αξιακό του σύστημα...».

Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε χθες από τα Τρίκαλα η πρώην υπουργός της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη, στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου βιβλίο του Μικέλη Χατζηγάκη «Προτάσεις ενός Σύγχρονου Φιλελεύθερου». Ο Μικέλης, συνέχισε είναι αντίθετος με το ρεύμα που υπάρχει με τη φυγή των νέων στο εξωτερικό, και είναι αποφασισμένος να ζήσει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για την ευημερία του τόπου. Και με το παράδειγμά του να παρακινήσει και άλλους νέους Έλληνες να κάνουν το ίδιο. Ακόμα η ίδια σημείωσε πως στο βιβλίο μέσα από μια σειρά δημοσιευμένων άρθρων, πραγματεύεται το ζήτημα της επανασύνδεσης της χώρας μας με την ευημερία και την ανάπτυξη. Ο βουλευτής Καρδίτσας και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, αφού έκανε μια αναλυτική περιγραφή της εικόνας που εμφανίζει η χώρα μας στην οικονομία, στη συνέχεια υποστήριξε μεταξύ άλλων, πως από τα κείμενά του ο Μικέλης Χατζηγάκης έχει κατανοήσει τα πολιτικά διακυβεύματα της εποχής μας. Παράλληλα αναφέρθηκε στη σχέση εμπιστοσύνης και οικονομικού κλίματος, λέγοντας πως προφανώς το ζήτημα εμπιστοσύνης είναι οικονομικό, διευκρινίζοντας ωστόσο, πως όπως παρατηρεί σε ένα από τα άρθρα του ο Μικέλης, είναι πρωτίστως θεσμικό το πρόβλημα της χώρας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αφού τόνισε πως τον Μικέλη Χατζηγάκη τον έμαθε μέσα από το βιβλίο, συνιστώντας να το διαβάσουν οι πολίτες. Στη συνέχεια επισήμανε πως το βιβλίο του Μικέλη Χατζηγάκη ακουμπά την ιστορία, ακουμπά την αξιολόγηση και απομυθοποιεί ηγεσίες, είναι βιβλίο που έχει προτάσεις, που διεισδύουν οι απόψεις πολλών ανθρώπων, που το διαβάζεις εύκολα. Ο Μικέλης Χατζηγάκης, ο συγγραφέας του βιβλίου, μεταξύ άλλων ανέφερε πως «με αυτό το βιβλίο προσπαθώ να συμβάλω σε αυτό το κομμάτι και να φανώ, όσο μπορώ, χρήσιμος για τα Τρίκαλα και τον τόπο μου, είναι βιβλίο περιέχει προτάσεις για την επίλυση των πιο βασικών προβλημάτων τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή όσο και στα Τρίκαλα. Αφού, επί 3 χρόνια μελέτησα τα προβλήματα, τώρα καταθέτω τις προτάσεις μου – από το ασφαλιστικό μέχρι την εξωτερική πολιτική - για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η ζωή των συμπολιτών μου». Η παρουσίαση έγινε χθες το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων. Το βιβλίο επιμελήθηκαν οι εκδόσεις Ι. Σιδέρης. Τον πρόλογο του βιβλίου έγραψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Τρικαλινό πολιτικό και τη συνεργασία που είχαν στο πλαίσιο του Κυβερνητικού προγράμματος. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος και διευθυντής της ΕΣΤΙΑΣ Μανώλης Κοττάκης.

ΤΡΙΚΑΛΑ

(Της ανταποκρίτριάς μας Γεωργίας Κωστακοπούλου)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass