Ανεξαρτητοποιήθηκαν οι σύμβουλοι Τ. Γιαλαμάς και Στ. Αναστασόπουλος

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ * ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑ * ΝΕΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2019 22:25
Ο κ. Τάκης Γιαλαμάς Ο κ. Τάκης Γιαλαμάς

Την ανεξαρτητοποίησή τους από την περιφερειακή παράταξη «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία», που είχε υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, ανακοίνωσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας, Τάκης Γιαλαμάς και Στέλιος Αναστασόπουλος, με κοινή δήλωσή τους.

Πλέον στην παράταξη παραμένει μόνο ο σύμβουλος Γ. Σταμπουλής, για τον οποίο οι δύο παραιτηθέντες αφήνουν αιχμές στη δήλωσή τους ενώ ο Τ. Γιαλαμάς –που είχε καταλάβει τη θέση όταν παραιτήθηκε η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρ. Διώτη– είχε προσχωρήσει εξαρχής στη Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) του Παν. Λαφαζάνη, οπότε η σημερινή ανεξαρτητοποίηση αποτελεί «τυπική» πράξη, σε ό,τι αφορά πάντα, στο περιφερειακό συμβούλιο.

Στον χώρο τώρα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καταγράφεται μια προσπάθεια συγκρότησης και άλλων κινήσεων, πρωτοβουλίες που τελικά καταλήγουν στην εκ νέου διάσπαση των αριστερών δυνάμεων, οι ηγεσίες των οποίων την ώρα που καλούν τους πολίτες σε «ενότητα» και στη «συγκρότηση μετώπου», την ίδια ώρα οι κινήσεις στις οποίες συμμετέχουν διασπώνται και αυτονομούνται.

Άσχετα από τις ανεξαρτητοποιήσεις των δύο συμβούλων (σ.σ. ο Τ. Γιαλαμάς εκτιμάται ότι δεν θα κατέλθει ξανά υποψήφιος στην Περιφέρεια) μέλη και στελέχη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, με πρωτοβουλία της ΛΑΕ κ.ά., προχωρούν στη συγκρότηση κίνησης στις περιφερειακές εκλογές, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής των πολιτών σε εκδήλωση που θα γίνει σήμερα Τρίτη, στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ».

Αύριο Τετάρτη επίσης, η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή, σε συνέντευξη Τύπου παρουσιάζει τη διακήρυξη αλλά και τον επικεφαλής του συνδυασμού, που εκτιμάται πως θα είναι ο νυν περιφερειακός σύμβουλος Στ. Ντούρος.

Στην τελευταία πανθεσσαλική συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΙΑ επικράτησε ωστόσο η άποψη της αυτόνομης καθόδου ενώ μειοψήφησε η άποψη περί συνεργασιών, οπότε μένει να αποδειχθεί αν στο νέο σχήμα θα μετάσχει και ο έτερος σύμβουλος της παράταξης Αντ. Αδάμου.

Σε ό,τι αφορά στην κοινοβουλευτική αριστερά, υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ Νίκ. Τσιλιμίγκα ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ κατέρχεται με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλέ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής τους οι Τάκης Γιαλαμάς και Στέλιος Αναστασόπουλος, σημειώνουν πως «η περιφερειακή παράταξη «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία», αποτέλεσε μια ζωντανή συλλογική προσπάθεια ανθρώπων που στήθηκε με μεγάλο κόπο, επεξεργάστηκε, συζήτησε, συναποφάσισε για τα ζητήματα της Περιφέρειας αλλά και τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις. Δημιουργήθηκε ως αναγκαιότητα και απάντηση σε μία ιστορική και κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, η οποία έχει φτάσει στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης από τις πολιτικές του μνημονίου, της κυβέρνησης και των θεσμών και συνεχίζει.

Οι αγωνιστές και αγωνίστριες της κοινωνίας της Θεσσαλίας που πλαισίωσαν τα ψηφοδέλτια, έδωσαν σκληρή μάχη και επεξεργάστηκαν το πρόγραμμά της, ένα πρόγραμμα απάντηση στην κρίση του πολιτικού συστήματος και της αυτοδιοίκησης, μία πρόταση εξόδου της Θεσσαλίας από τις κυβερνητικές πολιτικές και από τον Καλλικράτη, μία ριζοσπαστική πολιτική πρόταση της Αριστεράς απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα διαφθοράς και αναξιοπιστίας.

Τα τελευταία χρόνια ως περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας, υπηρετήσαμε πιστά το πρωτοποριακό πρόγραμμα του «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία» και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε έως το τέλος της θητείας μας. Η παρουσία μας στα Περιφερειακά Συμβούλια, οι δημόσιες τοποθετήσεις, οι παρεμβάσεις, οι επερωτήσεις, οι ανακοινώσεις μας στον Τύπο, πραγματοποιήθηκαν πιστές στις αρχές της Αριστεράς και στις προγραμματικές θέσεις της παράταξης.

Αν κάποιοι θα έπρεπε να έχουν αποχωρήσει από την παράταξη από το 2015 είναι όσοι, ενώ έχουν εκλεγεί με διαφορετικές θέσεις από αυτές που υπηρετούν τώρα, κατέχουν καλά αμειβόμενες κυβερνητικές θέσεις, στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική και τις μνημονιακές δεσμεύσεις λιτότητας που φτωχοποιούν και άλλο τον λαό της Θεσσαλίας, ξεπουλώντας ανερυθρίαστα τις αξίες και τα ιδανικά της Αριστεράς και γράφοντας στα παλαιοτέρα των υποδημάτων τους τον κόσμο που τους στήριξε και τους ψήφισε.

Δηλώνουμε ανεξάρτητοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε ουσιαστικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα αγωνιζόμαστε μέσα και έξω από αυτό για την ανατροπή των μνημονίων, για την απαλλαγή του λαού μας από τη μνημονιακή βαρβαρότητα, για τη διασφάλιση των δημοκρατικών και λαϊκών συμφερόντων.

Θα είμαστε παρόντες στη συλλογική προσπάθεια ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την απελευθέρωση της χώρας, την έξοδό της από το καθεστώς της Επιτροπείας, τον παραγωγικό μετασχηματισμό αυτής και την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων» καταλήγουν οι δύο σύμβουλοι.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass