Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελεγχοι στην καθαριότητα του στόλου των τουριστικών λεωφορείων ν. Λάρισας

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2019 22:02

Η καθαριότητα, η τάξη, η πληρότητα του εξοπλισμού, καθώς και τα μέσα που διαθέτει για την εξυπηρέτηση των πελατών του ο στόλος των τουριστικών λεωφορείων του νομού Λάρισας, βρίσκονται από χθες στο επίκεντρο των ελέγχων που διενεργούν υπάλληλοι του Γραφείου Υποστήριξης Τουρισμού Λάρισας, της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, της Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε χώρο του πάρκου του Αλκαζάρ, όπου καλούνται να μεταβούν τα τουριστικά λεωφορεία, μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να λάβουν την πιστοποίηση της αρτιότητάς τους όσον αφορά σε βασικά στοιχεία υγιεινής και ασφάλειας.

Συγκεκριμένα ελέγχεται η καθαριότητα των χώρων τους (από τα καθίσματα, τα τζάμια, τις τουαλέτες μέχρι και τις μπαγκαζιέρες), επίσης η τάξη και η πληρότητα του απαραίτητου εξοπλισμού τους, όπως πυροσβεστήρες, φαρμακείο κ.ά. καθώς και τα απαραίτητα έγγραφα για την κυκλοφορία τους.

Η επιθεώρηση των τουριστικών λεωφορείων ΔΧΤΛ θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου και πραγματοποιείται τις ώρες από 9.30 π.μ. έως 12.30 μ.μ. Η επιτροπή του ελέγχου συμπληρώνει το δελτίο επιθεώρησης για κάθε λεωφορείο και για τυχόν ελλείψεις που παρατηρεί, ορίζει προθεσμία αποκατάστασής τους και νέα ημερομηνία επιθεώρησης.

Να σημειωθεί ότι ο στόλος των λεωφορείων δημόσιας χρήσης, τουριστικών γραφείων -τουριστικών Επιχειρήσεων Οδικών Μεταφορών (ΤΕΟΜ), της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, περιλαμβάνει εξήντα οχήματα.

 

Λένα Κισσάβου

Σχετικά Άρθρα