Η Καρδίτσα τίμησε τους μαχητές του 5ου Συντάγματος στο ύψωμα 731

Σε επετειακή εκδήλωση τοπικών φορέων στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2019 22:20

Τους Καρδιτσιώτες μαχητές του 5ου Συντάγματος στο ύψωμα 731 τίμησαν η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας, η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Ν. Καρδίτσας συνδιοργανώνοντας στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο επετειακή εκδήλωση τιμής και μνήμης.

Η εκδήλωση έγινε σε αναγνώριση των αγώνων και των θυσιών των Καρδιτσιωτών πολεμιστών κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και ειδικότερα στις μάχες που πραγματοποιήθηκαν στο ύψωμα 731 της Κλεισούρας Β. Ηπείρου.

Καλωσορίζοντας τους παρευρεθέντες, ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κ. Μανώλης Στεργιόπουλος έκανε λόγο για μια σημαντική ημέρα μνήμης όπου ο πόνος για όσους χάθηκαν εξισώνεται με τη χαρά για όσα μας δίδαξαν.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως χωρίς ιστορική μνήμη δεν υπάρχει ελπίδα και ιδίως στη δύσκολη εποχή που ζούμε όλα αυτά τα παραδείγματα ηρωισμού και αυταπάρνησης αποτελούν διδάγματα πίστης και αντίστασης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος επισήμανε πως πρόκειται για μια ιστορική ημέρα μνήμης και πρόσθεσε πως λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι στη λήθη και στην απαξίωση.

Για μία ιδιαίτερα σημαντική ημέρα μίλησε και ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος συμπληρώνοντας πως οι Έλληνες ξέρουν να πολεμούν σαν ήρωες.

Ακολούθησε η ομιλία του π. δημάρχου και προέδρου του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Ν. Καρδίτσας κ. Δομήνικου Βερίλλη ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο ιστορικό της απόκρουσης της Εαρινής Επίθεσης στο Ύψωμα 731 στις 9 Μαρτίου 1941 αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Καρδίτσα σε όλους τους εθνικοαπελευθερωτικούς και κοινωνικούς αγώνες της νεότερης Ελλάδας.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη έλαβε ο Βασίλης Νταράλας ερμηνεύοντας δύο τραγούδια και αμέσως μετά ανέβηκε επί σκηνής η στρατιωτική μουσική Μπάντα της 1ης Στρατιάς Λάρισας «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» παρουσιάζοντας ένα πραγματικά εξαιρετικό πρόγραμμα. Φιλική συμμετοχή στο τραγούδι είχε η κ. Αθηνά Μπούρα-Πολυμέρου.

Για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος απένειμε στη στρατιωτική μπάντα μια τιμητική πλακέτα δίνοντάς τους συγχαρητήρια για το έργο που επιτελούν.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Ρίτσα Τσικρίκα.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass