Υποδομές που σφραγίζουν τους 7 Δήμους του νομού

Τα κυριότερα έργα που τρέχουν ή ξεκινούν άμεσα σε Λάρισα, Ελασσόνα, Τύρναβο, Φάρσαλα, Αγιά, Κιλελέρ και Τέμπη * Τι λένε οι δήμαρχοι στην «Ε»

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2019 22:24
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εργα υποδομών, εκατομμυρίων ευρώ στο σύνολό τους, που θα αλλάξουν ριζικά την πορεία εξέλιξης των τοπικών κοινωνιών στους επτά Δήμους του νομού Λάρισας, δρομολογούνται σήμερα.

Δημιουργούν σταθερές βάσεις περαιτέρω ανάπτυξης και σηματοδοτούν την έναρξη μετάβασης σε μια νέα εποχή, όπου λύνονται χρόνια προβλήματα και παράλληλα «χτίζονται» νέα οράματα.

Στοχεύουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών και αφορούν κυρίως στους τομείς της ενέργειας, του οδικού δικτύου, της εκπαίδευσης, της ύδρευσης-αποχέτευσης, της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, των δημοτικών υπηρεσιών, των κτιριακών εγκαταστάσεων και της γεωργίας, με προεκτάσεις τους στην ανάπτυξη του τουρισμού και σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Οι δήμαρχοι των επτά Δήμων του νομού Λάρισας μιλούν στην «Ε» για τα πιο σημαντικά έργα υποδομής, που δρομολογούν αυτή τη χρονική περίοδο, είτε αυτά βρίσκονται σήμερα στη φάση της υλοποίησης, είτε έχουν μπει οι βάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, διαχωρίζοντάς τα ως βασικά για την ανάπτυξη του τόπου τους, μεταξύ όλων των άλλων που έχουν σχεδιάσει.

- Απ. Καλογιάννης: Πρωτοπορία το ΣΒΑΚ

«Σ΄ αυτή τη δημοτική περίοδο ασχοληθήκαμε ουσιαστικά και με ιδιαίτερη προσοχή με όλα τα μεγάλα ζητήματα της πόλης. Εργαστήκαμε μεθοδικά και αποτελεσματικά προκειμένου να υπάρξουν εξελίξεις και παρεμβάσεις σε σειρά χρονιζόντων θεμάτων.

Για παράδειγμα, η διεκδίκηση και πρόσκτηση έκτασης 240 στρεμμάτων του ΕΘΙΑΓΕ για να αποκτήσει η πόλη ένα νέο μεγάλο πνεύμονα πρασίνου ή η υπόθεση των απαλλοτριώσεων των κτισμάτων στο οικοδομικό τετράγωνο απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο, το περίφημο ΚΧ 867 Γ. Επίσης θα μπορούσα να αναφέρω ως ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, την επανέναρξη -μετά από πολλά χρόνια- των εργασιών στο Δημοτικό Θέατρο «Προσκήνιο Πολιτισμό (ΟΥΗΛ) ή τη διοργάνωση μεγάλων εξωστρεφών γενονότων όπως το «Πάρκο των Ευχών» που έδωσε στην πόλη μια θέση στον χάρτη των χριστουγεννιάτικων προορισμών, αλλά και στήριξη στην τοπική οικονομία. Κρίσιμο και κομβικό γεγονός της θητείας ήταν επίσης και η δυναμική είσοδος του Δήμου Λαρισαίων στον αστερισμό της «Εξυπνης Πόλης».

Ωστόσο, πιστεύω ότι το μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο έργο που δρομολογήσαμε ήταν ο σχεδιασμός, η προετοιμασία, η ωρίμανση και τελικώς η υλοποίηση του μεγάλου μας σχεδίου για την ανάπλαση του κέντρου της Λάρισας με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ποδηλατοδρόμους και πράσινο και τη βελτίωση της κίνησης πεζών και οχημάτων (ΣΒΑΚ).

Το σχέδιο αυτό προχωρά. Τα πρώτα έργα έχουν ολοκληρωθεί και έχουν προσδώσει στο κέντρο της πόλης μια τελείως διαφορετική εικόνα. Είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τους αμέσως επόμενους μήνες και άλλα έργα ανάπλασης δρόμων, ενώ και για την επόμενη δημοτική θητεία έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση και άλλων πολλών έργων του ΣΒΑΚ, τα οποία είναι απολύτως έτοιμα για δημοπράτηση και με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση.

Όπως γνωρίζετε, η Λάρισα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που υλοποιεί Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Αυτή η πρωτοπορία έχει θέσει την πόλη μας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επιστημόνων, αιρετών της αυτοδιοίκησης και τεχνοκρατών που παρακολουθούν την εξέλιξη του ΣΒΑΚ και θεωρούν τη Λάρισα πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση.

Μας γεμίζει ικανοποίηση όταν ακούγονται θετικά λόγια για την πόλη μας και την προσπάθεια που έχουμε καταβάλει. Επομένως και για να απαντήσω ευθέως στο ερώτημά σας πιστεύω πως η έναρξη υλοποίησης του ΣΒΑΚ αποτελεί για μένα και τη δημοτική αρχή το μεγαλύτερο έργο – παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο μας αυτά τα χρόνια».

- Κ. Κολλάτος: Κόμβος Πυργετού

«Το σημαντικότερο έργο υποδομής στον Δήμο Τεμπών είναι η κατασκευή του ολοκληρωμένου κόμβου στο ύψος του Πυργετού.

Είναι γνωστές σε όλους τους δημότες και τους συμπολίτες μας, οι προσπάθειες που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου.

Χάριν αυτών των προσπαθειών καταφέραμε να πείσουμε τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υποδομών για την αναγκαιότητα κατασκευής ολοκληρωμένου ανισόπεδου κόμβου και όχι ημικόμβου στο συγκεκριμένο σημείο, όπως προέβλεπε η αρχική σύμβαση παραχώρησης.

Πρόκειται δηλαδή για δημοπράτηση νέου έργου, όπου η κατασκευή του ολοκληρωμένου κόμβου συνδέεται άμεσα με τη λειτουργία των αναλογικών διοδίων, ενώ η διαγωνιστική διαδικασία των αναλογικών διοδίων αναμένεται να ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου το α’ εξάμηνο του 2019.

Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη του νέου έργου, έχει ολοκληρωθεί από τον παραχωρησιούχο η οριστική μελέτη, υπάρχει η έγκριση περιβαλλοντικής αδειοδότησης, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των απαλλοτριώσεων, ενώ υπάρχει και η δέσμευση πίστωσης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την κατασκευή του.

Απομένει λοιπόν η δημοπράτηση του νέου έργου από το αρμόδιο Υπουργείο και προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουμε οι εμπλεκόμενοι Δήμοι Αγιάς και Τεμπών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και οι βουλευτές του νομού.

Σ' αυτό το σημείο να αναφέρω ότι η καθυστέρηση της κατασκευής του ολοκληρωμένου κόμβου έχει επιφέρει σωρεία αρνητικών επιπτώσεων σε πολλούς τομείς, όπως για παράδειγμα στην προσβασιμότητα των παραλίων του δήμου μας και του Δήμου Αγιάς στη μεταφορά αγροτικών προϊόντων, τα οποία είναι κυρίως εξαγώγιμα.

Επίσης μεγάλο πλήγμα έχει δεχθεί η Κοιλάδα των Τεμπών, μια περιοχή απείρου φυσικού κάλλους.

Την ίδια υποβάθμιση έχουν υποστεί και άλλοι τουριστικοί προορισμοί εκτός των παραλίων, όπως τα Αμπελάκια, η Ραψάνη, η Κρανιά κτλ.

Εν κατακλείδι η κατασκευή του ολοκληρωμένου κόμβου θεωρείται έργο υψίστης σημασίας και προτεραιότητας για τον Δήμο Τεμπών.

Χρειαζόμαστε συμπαραστάτες για την κατασκευή αυτού του σπουδαίου έργου, τους θέλουμε όλους αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια, ώστε το αίτημά μας, που αφορά σε μια κομβική περιοχή της χώρας, σύντομα να υλοποιηθεί».

-Θ. Νασιακόπουλος: Σωστή διαχείριση νερού

«Εάν ήταν να προτάξουμε ένα έργο από μια σειρά σημαντικά έργα που πραγματοποιήσαμε στη θητεία μας, αυτό είναι η ορθή διαχείριση του νερού τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση.

Επιλύσαμε οριστικά το χρόνιο πρόβλημα της υδροδότησης όλων των οικισμών του Δήμου μας με μια σειρά έργων, όπως η κατασκευή δικτύου ύδρευσης σε οικισμούς των ΔΕ Νίκαιας και Κραννώνα, η κατασκευή αγωγού ύδρευσης στην ΤΚ Μαυροβουνίου, η κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης Μοσχοχωρίου και Κυπαρισσίων, η κατασκευή δικτύου ύδρευσης Χάλκης και διασύνδεση δικτύου ΔΕ Πλατυκάμπου και ΔΕ Κιλελέρ μέσω υφιστάμενων δικτύων και υδρευτικών γεωτρήσεων, η προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών εγκαταστάσεων ύδρευσης.

Με την Περιφέρεια Θεσσαλίας υπογράφουμε προγραμματικές μελέτες εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα στον Δήμο Κιλελέρ και συγκεκριμένα στη Νίκαια, στη Χάλκη και στον Πλατύκαμπο, καθώς και την κατασκευή λιμνοδεξαμενής στους Αγίους Αναργύρους. Το έργο αυτό όπως και η υπογειοποίηση των αγωγών αρδευτικών γεωτρήσεων στις ΤΚ Μικρού Βουνού, Μύρων και Νέου Περιβολίου συμβάλλει στη βελτίωση της άρδευσης και στον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα.

Σχετικά με τη διαχείριση των υδάτων ήταν διάνοιξη της κοίτης του Νεμπεγλεργιώτη στη Νίκαια με την κατεδάφιση της προϋφισταμένης παλαιάς γέφυρας, η οποία ήταν «υπεύθυνη» για πλημμυρικά φαινόμενα, και η οικοδόμηση νέας σύγχρονης πεζογέφυρας και η κατασκευή υπερσύγχρονου αντλιοστασίου στην ΤΚ Σωτηρίου, ο καθαρισμός για πρώτη φορά των αγωγών των όμβριων υδάτων στη Νίκαια και η έναρξη της καταγραφής των αντίστοιχων αγωγών στις ΤΚ Γαλήνης και Πλατυκάμπου.

Προτάξαμε την άρδευση και την ύδρευση, γιατί θεωρούμε το νερό «πηγή ζωής» και με τα έργα που πραγματοποιήσαμε και μ' αυτά που σχεδιάζουμε για την επόμενη τετραετία επιλύουμε οριστικά όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν σ' αυτό το πολύτιμο αγαθό.

- Αρ. Καραχάλιος: Στέγη για τους Ρομά

«Ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Ένταξης των Ρομά και θέλοντας να επιλύσει το στεγαστικό πρόβλημα του πληθυσμού Ρομά του Δήμου μας, εκδήλωσε ενδιαφέρον στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης προκειμένου να βρεθεί λύση.

Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στον Δήμο μας μεταξύ του δημάρχου Άρη Καραχάλιου, της ειδικής γραμματέως για την Κοινωνική ένταξη των Ρομά Αικατερίνης Γιάντσιου, της πρόεδρου ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ Κυριακής Παναγιωτοπούλου και άλλων στελεχών. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον οικισμό Ρομά.

Ο Δήμος, για την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος, παραχωρεί οικοδομικά τετράγωνα δίπλα στον οικισμό προκειμένου να υλοποιηθεί η στεγαστική παρέμβαση εντασσόμενη στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των ΡΟΜΑ με τίτλο «Εξειδίκευση Παρεμβάσεων για τη βελτίωση/μετεγκατάσταση πληθυσμών ΡΟΜΑ και τομεακών οριζόντιων παρεμβάσεων».

Πρόκειται για ένα μεγάλο και φιλόδοξο έργο για τον Δήμο, προϋπολογισμού περί τα 2,5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει:

Τη μεταβατική μετεγκατάσταση Ρομά που διαβιούν σε πρόχειρα ή παράτυπα καταλύματα εντός κατάλληλα οργανωμένου χώρου σε πρότυπο οικισμό στην παρακείμενη των λυόμενων δημοτική έκταση, όπου θα διαμορφωθούν οι απαραίτητες υποδομές για την εγκατάσταση τριάντα μίας κατοικιών, επίσης οι κοινόχρηστοι χώροι και είκοσι πέντε θέσεις στάθμευσης.

Συγχρόνως θα απομακρυνθούν τα πρόχειρα καταλύματα – παραπήγματα και θα διαμορφωθούν οι κοινόχρηστοι χώροι και εντός του υπάρχοντος οικισμού των λυόμενων, με τις παρεμβάσεις θα αναβαθμιστεί και ο υφιστάμενος οικισμός Ρομά που ασφυκτιεί από την έλλειψη ελεύθερου χώρου και χώρου πρασίνου.

Οι τύποι των κατοικιών σύμφωνα με το σχέδιο γενικής διάταξης του οικισμού είναι: Είκοσι επτά κατοικίες μονώροφες 65 τ.μ. έκαστη για στέγαση οικογενειών 3-5 ατόμων και τέσσερις κατοικίες διώροφες επιφάνειας 97 τ.μ. έκαστη για στέγαση οικογενειών 6-9 ατόμων.

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, ο δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ Κυριακή Παναγιωτοπούλου και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας μετέβησαν στο Υπουργείο εργασίας όπου έγινε και η υποβολή του Φακέλου και η παραλαβή του από την αρμόδια επιτροπή της Ειδικής Γραμματείας για έλεγχο, αξιολόγηση και έγκριση με στόχευση τη δημοπράτησή του κατά τους επόμενους μήνες».

- Αντ. Γκουντάρας: Δίκτυα αποχέτευσης

«Ο Δήμος Αγιάς με τη συνεργασία και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, εξελίσσει ένα πολλαπλό πρόγραμμα έργων για να ανταποκριθεί στις ανάγκες ολόκληρου του εύρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.

Στον αγροτικό τομέα, πέρα από τη στήριξη των αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής μας, ολοκλήρωσε τις μελέτες για τη δημιουργία του Φράγματος «Μπελμά», το οποίο θα εξασφαλίσει επιπλέον 5 εκατ. κυβικά μέτρα νερού στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της περιοχής. Παράλληλα, επεκτείνει και εκσυγχρονίζει δίκτυα άρδευσης και αντλιοστάσια σε όλη τη διοικητική περιφέρεια.

Στον τομέα της ύδρευσης και της αποχέτευσης έχει ολοκληρωθεί ο βιολογικός καθαρισμός και το δίκτυο αποχέτευσης Αγιοκάμπου – Σωτηρίτσας – Βελίκας, κατασκευάζεται το δίκτυο αποχέτευσης Στομίου και είναι προς δημοπράτηση το υδρευτικό, αποχετευτικό δίκτυο στο Ομόλιο. Ταυτόχρονα ένα έργο 5 εκατ. ευρώ περίπου δημοπρατήθηκε για να καλύψει τις υδρευτικές ανάγκες όλων των οικισμών που είχαν προβλήματα.

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και του Υπουργείου Υποδομών, αποκαθίστανται οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες ενώ εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για παρεμβάσεις στα λιμάνια Στομίου, Κουτσουπιάς και Αγιοκάμπου. Επίσης, με δαπάνες της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα κατασκευαστούν οι είσοδοι της Αγιάς (Λαρίσης και Αγιοκάμπου), θα ολοκληρωθούν οι αναπλάσεις στο παραλιακό μέτωπο, και θα υλοποιηθεί η αντικατάσταση του οδοστρώματος του παραλιακού δρόμου από το Λιμάνι του Αγιοκάμπου ως τα Βραχάκια της Βελίκας. Παράλληλα, δε, έχει βγει ανάδοχος για την κατασκευή τριών γεφυρών και τεσσάρων πεζογεφυρών.

Ταυτόχρονα περιμένουμε απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών, για το νέο Διοικητήριο - Δημαρχείο της Αγιάς που θα συγκεντρώσει επιτέλους τις δημοτικές υπηρεσίες σ’ ένα σημείο, ώστε να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά να υπάρξουν και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους του δήμου μας.

Τέλος, στον τομέα των αθλητικών εγκαταστάσεων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακατασκευάζεται το κλειστό γυμναστήριο και με δαπάνες του «Φιλόδημου» το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Αγιάς».

- Ν. Ευαγγέλου: Σχολή Γαλακτοκομίας

 «Όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση του Δήμου Ελασσόνας αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε πιο ενεργά, και να επιτύχουμε σε κάτι που θέλησαν όλες σχεδόν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν, παρά τα βήματα που συντελέστηκαν.

Με σχέδιο, όραμα και επιχειρήματα, και με υπουργούς που δέχθηκαν να ακούσουν και να αξιολογήσουν αυτά τα επιχειρήματά μας, διεκδικήσαμε και καταφέραμε να πετύχουμε, την ίδρυση και λειτουργία, ως ΙΕΚ, για πρώτη χρονιά, της Σχολής Γαλακτοκομίας στην Ελασσόνα, υποδεχόμενοι τους πρώτους 39 σπουδαστές, οι οποίοι θα λάβουν τις σύγχρονες γνώσεις και την ειδικότητα, στην Ελασσόνα.

Αυτή η Σχολή είναι ένα πραγματικό και μετρήσιμο έργο υποδομής για ολόκληρη την επαρχία. Είναι ένα έργο που δίνει στην Ελασσόνα αναπτυξιακή βάση, συνδέοντας το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της επαρχίας μας -που είναι η παραγωγή γάλακτος- με τις σύγχρονες τεχνολογίες, την επιστήμη, τη διδασκαλία, τους σπουδαστές και τις επιχειρήσεις. Με λίγα λόγια, ένα και μόνο έργο το οποίο κατορθώνει να δημιουργήσει έναν πραγματικό κύκλο ανάπτυξης, χρησιμοποιώντας όλους τους εμπλεκόμενους, τόσο στην παραγωγική διαδικασία, όσο και στο επιχειρείν.

Ο γεωργοκτηνοτροφικός τομέας της χώρας, ένας εκ των βασικότερων πυλώνων ανάπτυξης της χώρας, μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί με την εμπλοκή της εκπαίδευσης και της επιχειρηματικής δράσης. Στην Ελασσόνα κατορθώσαμε, ως Δήμος, να κάνουμε το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Επόμενο στάδιο είναι η δημιουργία των ιδιόκτητων χώρων που θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη αξία σε ολόκληρο το εγχείρημα και θα επιτρέψουν την ανάπτυξη και νέων συνεργειών, πάντοτε έχοντας κατά νου την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας.

Δήμος, κτηνοτρόφοι και παραγωγοί, επιστήμονες και σπουδαστές, επιχειρηματίες και έμποροι μπορούν να δημιουργήσουν ένα σύμπλεγμα ανάπτυξης έχοντας ως βάση το μεγάλο αυτό έργο υποδομής. Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε. Από δω και πέρα ο σχεδιασμός μας είναι να χτίσουμε βήμα-βήμα τα επόμενα στάδια με στόχο την ανάπτυξη της επαρχίας Ελασσόνας».

- Παν. Σαρχώσης: Ανάσα η περιφερειακή

«Προτεραιότητά μου ήταν η επίλυση των προβλημάτων που προκαλεί η διέλευση της Εθνικής Οδού από το κέντρο του Τυρνάβου. Προχωρήσαμε στην εκπόνηση και ωρίμανση μελετών, προκειμένου να διευθετηθεί μία διαχρονική εκκρεμότητα, που έχει σχέση με τη βόρεια είσοδο-έξοδο της πόλης του Τυρνάβου, τη σύνδεση με τη νέα εθνική οδό Λάρισας-Κοζάνης και την κατασκευή της περιμετρικής οδού, η οποία θα απελευθερώσει το κέντρο από το κυκλοφοριακό βάρος.

 Το έργο αυτό πλέον παίρνει σάρκα και οστά. Όπως είναι γνωστό υπάρχει εργολάβος, ο οποίος σε άμεσο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει την υλοποίηση του κόμβου, δρομολογώντας έτσι και την υλοποίηση του έργου της παράκαμψης της πόλης του Τυρνάβου.

Αυτονόητο λοιπόν είναι πως το έργο κόμβος –περιμετρική ανοίγει νέες προοπτικές διαχείρισης του κέντρου της πόλης δίνοντας τη δυνατότητα νέας αναπτυξιακής λογικής ενισχύοντας τις συνθήκες βιωσιμότητας των κατοίκων και επιφέρει θετικά αποτελέσματα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Προτεραιότητά μου επίσης ήταν η συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου αποχέτευσης της πόλης του Αμπελώνα, έργο το οποίο διεκόπη με ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής. Αρχής. Καταφέραμε να σώσουμε το έργο που κινδύνευε με απένταξη που -όπως ήταν φυσικό- θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στους κατοίκους του Αμπελώνα. Το έργο αυτό είναι σε εξέλιξη, ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί και στον προβλεπόμενο χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί, εντάσσοντας την πόλη του Αμπελώνα στις πόλεις υψηλού περιβαλλοντικού πολιτισμού.

Αυτό που έλλειπε και απέκτησε τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Τυρνάβου είναι η ενεργειακή ατζέντα. Το πρώτο βήμα στη νέα ενεργειακή αντίληψη είναι η εγκατάσταση στον Τύρναβο υποδομών φυσικού αερίου. Ένα μεγάλο έργο που βοηθάει όλες τις οικογένειες και ιδιαίτερα όσες χτυπήθηκαν από την κρίση και βρίσκονται σε ενεργειακή ένδεια. Πιστεύω πως η αξιοπρεπής διαβίωση και η ανάπτυξη των νοικοκυριών αλλά και των λειτουργιών του Δήμου περνάει μέσα από τη μείωση του ενεργειακού κόστους. Εδώ θέλω να τονίσω ότι εγώ και ο δήμαρχος Λαγκαδά ήμασταν από τους άμεσους και στενούς συνεργάτες του κ. Μπακούρα, διευθυντή της ΕΔΑΘΕΣΣ, προκειμένου να λυθούν διάφορα ζητήματα και να διαμορφωθεί το νέο κανονιστικό πλαίσιο για να προχωρήσουν έργα εφαρμογής της νέας τεχνολογίας διανομής του φυσικού αερίου. Έτσι ήδη εκατοντάδες νοικοκυριά στην πόλη του Τυρνάβου έχουν συνδεθεί με τα δίκτυα Φυσικού αερίου. Και τώρα ακολουθεί η πόλη του Αμπελώνα. Οι διαδικασίες εγκατάστασης έχουν ξεκινήσει και αναμένεται -όπως και στον Τύρναβο- γρήγορα να αναπτυχθούν τα δίκτυα.

Στο θέμα αυτό λειτουργήσαμε ως ενεργά υποκείμενα όπως και σε άλλα σχετικά με την εξοικονόμηση ενεργείας. Θεωρώ ότι πολιτεύομαι με ήθος, πίστη στις δημοκρατικές αρχές, καθαρά και με γνώμονα πάντα το συμφέρον του δημότη όπως διαχρονικά έχω αποδείξει, φροντίζοντας παράλληλα για τη διαφύλαξη του κύρους των θεσμών και των προσώπων που ασχολούνται με τα κοινά».

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass