«Η Καρδίτσα θα γίνει πρότυπο βιώσιμης πόλης»

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2019 17:02

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Η Καρδίτσα βρίσκεται στην πρωτοπορία των ελληνικών πόλεων, όσον αφορά τα θέματα που σχετίζονται με τη βιώσιμη κινητικότητα, έχοντας ως κεκτημένα κάποια που για άλλες πόλεις παραμένουν ακόμα ζητούμενα.

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) που πρόκειται να εκπονηθεί ως ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της πόλης τις επόμενες δεκαετίες, θα πρέπει να επενδύσει σ’ αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, ώστε η Καρδίτσα να γίνει μια ακόμη φιλικότερη πόλη για τον πολίτη, με καλύτερη οργάνωση της κίνησης των αυτοκινήτων, με περισσότερο ποδήλατο και βάδισμα στις αστικές μετακινήσεις των πολιτών, με μεγαλύτερη προστασία του δημόσιο χώρο και περισσότερο πράσινο. Σ’ αυτό το σχεδιασμό πέρα από τους αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και τους επιστήμονες απαιτείται να έχουν ενεργό ρόλο και συμμετοχή οι πολίτες, ώστε το σχέδιο που θα εκπονηθεί να αποτελεί και ένα είδος κοινωνικού συμφώνου, προκειμένου τα όσα προβλεφθούν σ’ αυτό να υλοποιηθούν και να εφαρμοσθούν.

Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα της ημερίδας με θέμα “Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα – Προοπτικές Ευκαιρίες που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο στο ξενοδοχείο Κιέριον ο Δήμος Καρδίτσας στο πλαίσιο της επικείμενης βράβευσής του Δήμου Καρδίτσας στο διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας του 2018 και ενόψη της εκπόνησης της μελέτης Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Καρδίτσας, βασικός στόχος του οποίου είναι η ικανοποίηση των υφιστάμενων και των μελλοντικών αναγκών μετακίνησης, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στην πόλη.

Χαιρετισμούς στην ημερίδα απηύθυναν η Βουλευτής κ. Παναγιώτα Βράντζα, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, κ. Δημήτρη Αναγνωστόπουλο ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Γραμματέων Τ.Α. κ. Κων/νος Τσεφάλας η κ. Μάρθα Δαλαμάγκα εκ μέρους του ΤΕΕ και ο κ. Αναστάσιος Παπαδημητρίου εκ μέρους του Δικτύου CIVITAS.

Ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος εισηγητικά αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της Βιώσιμης Αστικής κινητικότητας, με την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της χρήσης του ποδηλάτου, του βαδίσματος και των μέσων συγκοινωνίας, την εφαρμογή της συνεργατικής μετακίνησης και μιας σειράς δράσεων και μέτρων που υλοποίησε ο Δήμος στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας για τις οποίες διακρίθηκε και πρόκειται να βραβευθεί στις 21 Μαρτίου στις Βρυξέλλες ως ένας από τους τρείς καλύτερους μικρούς Δήμους από τους 2800 που συμμετείχαν πανευρωπαϊκά!

Ακολούθως οι διακεκριμένοι εισηγητές της ημερίδας ανέπτυξαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα, παρουσιάζοντας καλές ευρωπαϊκές πρακτικές και προτάσεις για την κινητικότητα στην πόλη, το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων, τις αναπλάσεις , την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και άλλα ζητήματα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass