Χρηματοδότηση γιοκ για το Δημόσιο ΙΕΚ Καρδίτσας!

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2019 17:00

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Την μεγάλη αγωνία του για την λειτουργία του Δημόσιου ΙΕΚ Καρδίτσας εξέφρασε δημόσια μέσω συνέντευξης τύπου ο Διευθυντής του κ. Θεόδωρος Μπαλωμένος, καθώς η χρηματοδότηση από τον διαχειριστικό φορέα του Υπουργείου Παιδείας, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης έχει σταματήσει!

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν είναι τόσο μεγάλα που απειλείται πλέον ευθέως η υπόσταση του Ινστιτούτου, ενώ κάποιες ειδικότητες όπως αυτή του Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης βρίσκονται προς της διάλυσή τους.

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του κ. Μπαλωμένου ότι τον ΙΕΚ μέχρι πρότινος λειτουργούσε με πιστώσεις που έκαναν οι προμηθευτές του, ωστόσο αυτές πλέον έχουν κοπεί, γεγονός που ανάγκασε τους καταρτιζόμενους να συνεισφέρουν οι ίδιοι για τα απαιτούμενα υλικά… Και να σκεφτεί κανείς ότι ο σχετικός προϋπολογισμός όλων των ειδικοτήτων για το εξάμηνο δεν ξεπερνάει τα 3500 ευρώ!

Η κατάσταση είναι πια τραγική και ο κ Μπαλωμένος απεύθυνε έκκληση στο Υπουργείο να διαθέσει τους απαιτούμενους πόρους, διαφορετικά δεν θα αποφευχθεί η αναστολή λειτουργίας των ειδικοτήτων του.

Να σημειωθεί πως εκτός από την Μαγειρική, μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζεται επίσης στην ειδικότητα «Βοηθός Φαρμακείου» ενώ άμεση ανάγκη για υλικά έχουν οι ειδικότητες βοηθός βρεφονηπιοκόμου, τέχνη της φωτογραφίας, βοηθός αισθητικής.

Επιπλέον απλήρωτα είναι και τα προγράμματα Erasmus που αξιολογήθηκαν με άριστα κιόλας από τον αρμόδιο φορέα.

Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Μπαλωμένος έχει ενημερώσει τόσο τους αρμόδιους φορείς, όσο και τους βουλευτές του Νομού για το μείζον ζήτημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1