Βραβεύτηκε ο Γιάν. Ζουγανέλης

ΑΠΟ ΤΟ 35ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2019 17:02

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τον σπουδαίο ηθοποιό, συνθέτη, μουσικό και δάσκαλο Γιάννη Ζουγανέλη τίμησε το 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας το βράδυ της Δευτέρας 18 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο.

Μέσα από μια πολύ ιδιαίτερη συνέντευξη-συζήτηση που είχε με το δημοσιογράφο Γιώργο Μπανάτσα, το κοινό είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει πολλές και ενδιαφέρουσες πτυχές της προσωπικότητάς του.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ζωής του από τα παιδικά του χρόνια, ο αγαπημένος καλλιτέχνης εξομολογήθηκε πως μεγάλωσε ευχάριστα στις αλάνες της εποχής εκείνης και με πολλές παρέες.

Μία από τις πιο ξεχωριστές και συνάμα καθοριστικές στιγμές της ζωής του ήταν όταν γνώρισε τυχαία τον Βασίλη Τσιτσάνη με τον οποίο χρόνια αργότερα ήρθε για πρώτη φορά στην Καρδίτσα για μια εκδήλωση για τον στιχουργό Κώστα Βίρβο.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης μοιράστηκε με το κοινό αρκετές ακόμη στιγμές τόσο από την καριέρα του όσο και από την καθημερινότητά του.

Μεταξύ άλλων, κλήθηκε να εξηγήσει τί σημαίνει για εκείνον ο στίχος του Γιώργου Σεφέρη «Όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα με πληγώνει» που τον ενέπνευσε ώστε να τη χρησιμοποιήσει και ο ίδιος σε κάποιο δικό του μουσικό έργο.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, η Ελλάδα τον πληγώνει γιατί «Αυτοί που την κατοικούμε δεν είμαστε άξιοι της μεγαλοσύνης της. Έχουμε πολλά προβλήματα επικοινωνίας. Γι ΄ αυτό και χρειάζεται σκέψη. Γιατί διχαζόμαστε».

Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος τονίζοντας πως είναι μεγάλη στιγμή για την Καρδίτσα αλλά και για τον θεσμό να τιμά μια τόσο σημαντική προσωπικότητα.

Στο διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει την Κεντρική Σκηνή Πολιτιστικού Συλλόγου Περιγιαλίου ΑΠΟΛΛΩΝ που παρουσίασε το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου «Μάνα, μητέρα, μαμά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass