Ψηφιοποιούνται οι βιβλιοθήκες της Καρδίτσας

ΞΕΚΙΝΑ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2019 15:33

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Συνάντηση εργασίας για την πορεία υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας, που έχει υπογράψει ο Δήμος Καρδίτσας με τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής με στόχο την ψηφιακή αναβάθμιση των βιβλιοθηκών του, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Δημαρχείο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ Γιώργος Φλωρεντής, οι βουλευτές κ.κ. Σπύρος Λάππας, Χρυσούλα Κατσαβριά και Παναγιώτα Βράντζα, ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Καινοτομίας και Δράσεων Νεολαίας κ. Βασίλης Κουρκούνας, η προϊσταμένη του τμήματος Παιδείας-Πολιτισμού κ. Παρασκευή Σδρόλια, η υπεύθυνη του Μουσείου Πόλης κ. Φένια Λέκκα και της υπεύθυνη της Πινακοθήκης κ. Μαρία Γιαννέλου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διαδικαστικές λεπτομέρειες προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του μνημονίου, το οποίο θα έχει πενταετή διάρκεια, και θα αποτελέσει πιλότο για όλη τη χώρα στη χρήση τεχνολογιών αιχμής σε σχέση με τον πολιτισμό. Το μνημόνιο αφορά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, 11 Παιδικές Βιβλιοθήκες, το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο «Λ. & Ν. Σακελλαρίου» – Κέντρο Τεκμηρίωσης και Επικοινωνίας και τη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας. Η συμφωνία προβλέπει: -Την ψηφιακή αναβάθμιση των βιβλιοθηκών του δήμου. -Την ψηφιοποίηση σημαντικών λογοτεχνικών βιβλίων και εντύπων, περιοδικών και εφημερίδων κ.ά., καθώς και τη δημιουργία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης. -Τη συνδιοργάνωση δράσεων για την προώθηση του βιβλίου, της διά βίου μάθησης, της πληροφοριακής εκπαίδευσης και της ανάπτυξης της ψηφιακής επιχειρηματικότητας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass