Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου ΤΕΕ στη Λάρισα και του Γυμνασίου της Αγιάς

ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2019 16:19

Στην κατάθεση πρότασης για ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για την ενεργειακή αναβάθμιση ακόμη δύο δημόσιων κτιρίων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε χθες την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας του Δήμου Αγιάς και του ΤΕΕ.

Οι προγραμματικές συμβάσεις αναφέρονται στα έργα της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος του Γυμνασίου Αγιάς, συνολικού προϋπολογισμού 636.000 ευρώ και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου ΤΕΕ στη Λάρισα, συνολικού προϋπολογισμού 2.480.000 ευρώ. Τα δύο έργα αφορούν σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στις κτιριακές δομές του Γυμνασίου Αγιάς και του κτιρίου του ΤΕΕ στη Λάρισα και με τον τρόπο συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, ενισχύοντας την προσπάθεια καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς και το ΤΕΕ προχωράμε στη χρηματοδότηση και υλοποίηση ενός έργου ουσίας που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση. Το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης των δημόσιων κτιρίων θα μας βοηθήσει ώστε να εξοικονομήσουμε σημαντικά ποσά χρημάτων, από τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμων, τα οποία μπορούμε να διαθέσουμε για τη βελτίωση των υποδομών και την προστασία του περιβάλλοντος σε όλη τη Θεσσαλία. Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης είναι αναγκαία αν θέλουμε να μιλάμε για τον εξορθολογισμό του δημοσίου. Επίσης, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων μας θα βελτιώσει τη λειτουργία τους, αλλά και την απόδοση των εργαζομένων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1